Een tijd terug refereerde ik naar een onderzoek waaruit bleek dat vrouwen die tijdens de menstruatie last hebben van pijn in de buik gebruik konden maken van gember. Gember blijkt namelijk de pijnen te verlichten net zoals ibuprofen (zie hier het artikel). Ik gebruik gember al best lang ongeveer 2 jaar nu, alleen ben ik gember veel minder gaan gebruiken de laatste tijd. Om eerlijk te zijn heb ik geen zin om steeds de gember ‘schoon te raspen’ en in stukjes te snijden voor de gemberthee. Je bent er toch weer 5 minuten mee bezig in tegenstelling tot een theezakje dat veel makkelijker is in gebruik. Vooral als je je niet zo lekker voelt tijdens de menstruatie, dan heb ik helemaal geen zin om gemberthee voor te bereiden. Dit terwijl ik weet dat het goed is voor mijn lichaam is (gember verwamt je lichaam van binnen en dat is goed voor je buik als je ongesteld bent). Daarnaast is gember ook  goed tegen misselijkheid. Ook hier kan ik me voorstellen als je je kotsmisselijk voelt dat je dan niet gezellig gember zal gaan schillen.

Ik ben een fan van het invriezen van kruiden en waarom dan niet gember? Het invriezen van kruiden is easy & makkelijk, je hebt altijd wat achter de hand: je eigen kruiden voorraad in de vriezer.  Zie ook hoe je gember het beste schoonmaakt (namelijk met een theelepel). Normaliter vergaan deze kruiden in de koeling, maar niet in de vriezer 🙂 Na een google actie blijkt ook nog eens dat gember perfect in te vriezen is. DUS invriezen die handel!

Ik kan niet wachten om een supergroot stuk gember in kleine stukjes te verdelen voor in de vriezer voor supermakkelijke DIY gemberthee 😀
Easy access ginger bits, here I come!

Deze tip wilde ik graag met jullie delen. Vries jij gemberstukjes al in? Of lijkt dit jou ook een goed idee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *