We kennen allemaal de make-over programma’s en denken stiekem “oeeee dat zou ik ook best willen, iemand die mij een totaal nieuwe look kan geven”. Programma’s zoals style by jury, make me beautiful, er zijn wel tig van dit soort programma’s in het verleden geweest en nu nog zijn zulke programma’s hot.

In 2007 was ik in Canada voor mijn afstudeerstage en naast “studeren” heb ik natuurlijk heel veel sightseeing gedaan. Regelmatig was ik te vinden in de Eaton mall in Toronto. Deze mall had/heeft zo een leuke service namelijk een persoonlijke styliste die voor een paar uur met jou (voor een heel laag prijsje) langs kledingwinkels in het winkelcentrum ging. Je moest je hiervoor aanmelden, wat ik ook had gedaan maar ze konden pas een afspraak inplannen toen ik moest vertrekken naar Nederland 🙁 poor little me!! Ik keek er echt naar uit, nou ja terug in Nederland moest ik maar zelf sleutelen aan mijn kledingstijl. Is het niet jammer dat er geen winkelcentrum in Nederland is die ook een soortgelijke service aanbiedt? Of misschien ben ik er gewoon niet van op de hoogte, in dat geval let me know?

Nina Garcia, redactrice Elle Magazine

 
Na googlen heb ik deze Amerikaanse website http://www.lotsofstyle.com/ gevonden waar fashion stylisten zich kunnen opgeven waarbij particulieren op zoek kunnen gaan naar een geschikte styliste. In Nederland zijn er natuurlijk ook kledingstylisten, de website van Carolien Gelderbom heeft een Sex in the City feel, en ze geeft ook kleding/verzorgingstips voor de zomer:
http://www.womenswearonline.nl/profiel.html

Een ander leuke kledingstyliste is Akke-Marije van der Werf http://www.personalshopper.nu/personal-styling/kledingstyliste.html, ook deze dame heeft haar website up to date. Een kledingstyliste kan niet alleen je kledingstijl veranderen maar ook je hele houding zodat je meer zelfvertrouwen uitstraalt en meer van het leven kan genieten. Je kunt je vriend of vriendin een makeover zelfs als kado geven, zonder dat je je aan hoeft te melden voor een tv-programma (want met onze smoel op de camera, voor heel Nederland, is toch wel een beetje eng, of nie?).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *