Ik heb altijd, maar dan ook altijd last van ingegroeide haartjes op mijn benen. Of ik het nu scheer, wax of epileer it really does not matter. MAAR dankzij mijn DIY lotion niet meer (even afkloppen) Ik heb een tijd PFB Vanish gebruikt een lotion tegen ingegroeide haartjes, maar dat kost ontzettend veel en je bent er zo doorheen. Nu is er een DIY PFB Vanish goedkopere alternatief. De basisingrediënten zijn altijd aspirine en ‘witch hazel’. Omdat witch hazel in Nederland moeilijk te vinden is, gebruik ik Tea Tree reinigingslotion van de Kruidvat. Deze lotion is eigenlijk een tonic. Wat ik heb geleerd over ingegroeide haartjes is dat de haartjes vast komen te zitten in je huid in combinatie met bacterien. Tea tree staat bekend om zijn anti-bactierele werking. De hoofdingrediënt in PFB vanish en soortgelijke lotions is salicylzuur, dankzij salicylzuur raken de porien niet verstopt. Salicylzuur  komt voor in aspirine. Ook via de beauty rating site Makeup Alley wordt de DIY lotion zeer goed gewaardeerd, klik op deze link voor de reviews. Het recept voor de DIY lotion is erg makkelijk:

  1. 10 tabletten aspirines stampen/oplossen in warm water
  2. Vervolgens de poeder mengen met 80 ml Tea Tree reinigingslotion
  3. De mengsel vervolgens in de magnetron opwarmen zodat de korreltjes v/d aspirines smelten
  4. De lotion bij voorkeur elke dag 1 maal tot 2 maal per dag gebruiken. De lotion na het douchen op de huid smeren even laten intrekken voordat je bodylotion smeert

De Tea Tree reinigingslotion kost €1,80 en de aspirines kosten €3,75 en bevatten 2 strips van 10 tabletten. Je bent dus in totaal €5,55 kwijt voor ongeveer 2,5 flesjes van 80 ml. Dat is een stuk goedkoper dan PFB Vanish waar je al €13,20 kwijt bent voor 60 ml en €20,30 voor 120 ml. Wel is het belangrijk om erbij te vermelden dat PFB vanish niet alleen salicylzuur bevat, maar ook glycolzuur. Je zou eventueel ook zelf glycolzuur kunnen kopen en dit bij het mengseltje doen.

Puimsteen
De puimsteen gebruik ik tijdens het douchen om mijn benen extra goed te scrubben zodat ik er zeker van ben dat alle haartjes los komen. De puimsteen is erg grof en je kunt je eraan lelijk bezeren. Gebruik het dus niet al te hard op je benen.

Deze DIY lotion met de puimsteen gebruik ik elke dag en dit werkt voor mij. Hopelijk werkt deze lotion ook voor jou, want ik weet als geen ander hoe vervelend ingegroeide haartjes zijn! Alleen moet ik nu op zoek naar iets om van die achtergebleven littekens af te komen……. The quest continues!

Zie ook: 

  1. Mijn ervaring met de laserbehandeling bij Beautysalon Turkuaz
  2. Recycable suikerwaxstrip 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *