Herinner je nog al mijn leuke ‘DIY kleding maken’ posts (zie en zie)? Erg leuk, maar wellicht een tikkeltje te ambitieus voor mij. Ik ben echt een ‘newbie’ betreft het gebruik van een naaimachine. Gelukkig heeft mijn moeder een naaimachine en weet ze hoe ze die moet gebruiken. Ik kreeg van iemand anders de tip om te beginnen met het maken van kussenhoezen. Yep, daar kun je niet zo snel de mist in gaan, het is namelijk een kwestie van recht toe aan naaien. Dus ik dacht, laat ik mijn saaie bank eens oppimpen met een leuke kleur!
Zo gezegd zo gedaan. Voor het maken van de kussenhoezen (zonder rits) heb ik een  supertutorial gevonden dat ook nog eens supereasy is. Zoals je ziet is het mij gelukt om kussenhoezen in elkaar te knutselen! Ben je benieuwd naar welke tutorial ik hiervoor heb gebruikt? Klik dan op “Meer lezen”

Afmetingen voor een envelop kussenhoes:

  • Meet eerst hoe groot je kussen is, die van mij was 40×40 cm, hierbij is het nodig om 43×43 cm stof te knippen in een vierkant, dit is dan de voorkant van je kussen
  • De achterkant van je kussen hoort langer te zijn dan de voorkant, dus de breedte blijft 43 cm, maar de lengte wordt dan 53 cm. Dit principe blijft gelden voor elke kussen grootte, voor de voorkant 3 cm extra tellen voor het knippen en voor de achterkant 10 cm extra (lengte) 
  • In feite heb je twee lappen stof, gaar en een naaimachine nodig, That’s it!
Bovenstaande wordt in dit filmpje nog eens benadrukt. Ze legt het trouwens heel erg goed uit (maar dan wel in het Engels)!
Ik was tijdens dit proces trouwens achter gekomen dat ik absoluut niet recht kan knippen! Ik vond de onderstaande tip erg goed om toch recht te kunnen knippen (stof dubbel vouwen):
Uiteindelijk heb ik stof op de markt gekocht namelijk 2,5 meter voor 5 euro. Achteraf gezien, staat de kleur niet echt in de woonkamer, maar kan ik het wel voor mijn slaapkamer gebruiken. Anyways, het was maar een probeersel dat aardig is gelukt! Ben je het ook met me eens?
Mijn eerste zelf gemaakte kussenslopen *yayyyyyy* 
Volgende keer wat mooier stof kopen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *