Het drinken van muntthee is niet alleen maar verfrissend na een maaltijd. Veel kruidentheeën zijn goed tegen allerlei kwaaltjes. Gember is bijvoorbeeld erg goed tegen misselijkheid. Muntthee is dat ook en helpt de spijsvertering. Munt bevat mineralen zoals calcium, vitamine B en kalium. Kalium zorgt voor een goede zenuwstelsel en om de bloeddruk in evenwicht te houden. Pepermuntthee is hetzelfde als muntthee het enige verschil is dat pepermunt iets sterker ruikt dan munt. Klik op “Meer lezen” als je wil weten welke beauty effects muntthee heeft.

Overbeharing (hirsutisme): uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die last hadden van overmatige beharing, 2 kopjes per dag tijdens de menstruatiecyclus consumeerden minder beharing kregen. Wees wel voorzichtig met het drinken van teveel muntthee het kan effect hebben op je maandelijkse cyclus, dus niet teveel consumeren na de cyclus. Tijdens de cyclus zou geen probleem moeten zijn.

Vette huid: er wordt beweerd dat het drinken van muntthee ervoor zorgt dat de huid niet vettig wordt mede doordat muntthee oestrogeen verhogend zou werken. Een vette huid en overbeharing komen namelijk door teveel androgen/testosteron.Voor meer info ga naar Spearmint Tea reviews – Makeupalley en  Spearmint tea has reduced my Oily skin/Pores.

Naast veel water drinken is het drinken van een paar kopjes muntthee per dag volgens Claudia Schiffer haar beautysecret voor een mooie huid zie: Instyle.

Zie ook DIY gemberthee (supergezond!) 
Bekijk ook mijn recente artikel voor nog meer muntthee voordelen:
Muntthee 8 gezondheidsvoordelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *