Op 23 juli ging ik de 4 weken challenge aan door elke avond amandelolie te gebruiken voor  mijn donkere oogkringen. Inmiddels is het nu 11 september dus ik heb genoeg tijd gehad om te concluderen of ik wel het gewenste resultaat heb behaald. In het artikel “amandelolie tegen donkere kringen – 4 weken challenge” gaf ik aan dat ik ook voor en na foto’s zou maken. Achteraf gezien is dit niet nodig want mijn donkere kringen heb ik helaas nog steeds! Ik moet nog steeds concealer gebruiken om er niet moe uit te zien 🙁 De amandelolie hielp wel om mijn onderoogleden mooi soepel te houden. Voorheen smeerde ik bijna nooit iets op mijn onderogen voordat ik ging slapen. Zodra ik dan wakker werd en in de spiegel keek dan leken mijn ooglijnen (van mijn onderogen) extra diep. Dit had ik dus niet met de amandelolie.

De belangrijkste les die ik heb geleerd de afgelopen periode met amandelolie (eigenlijk maakt het niet wat voor olie het is) is dat je niet teveel olie op je onderoogleden moet smeren voordat je gaat slapen. Als je dan wakker wordt dan kan je dus last hebben van wazige ogen omdat de olie in je ogen is gaan lekken. DUS:

1. smeer weinig olie (ik zeg wel smeren, maar ik bedoel eigenlijk heel voorzichtig de olie op je onderoogleden deppen met je wijsvinger.

OF

2. smeer veel olie, maar gebruik dan een tissue om de overtollige olie weg te deppen

Ik weet niet of ik de amandelolie langer moet gebruiken om mijn donkere kringen lichter te maken. Of dat een ander persoon wel resultaat zal boeken (we are all different). Misschien is de Kruidvat amandelolie anders dan de amandelolie die beautyguru Farah Dhukai gebruikt? Deze factoren samen genomen kan wellicht de oorzaak zijn dat de amandelolie mijn onderoogleden niet lichter heeft gemaakt. Erg jammer! Toch zou ik het fijn als er anderen zijn die deze challenge voor 4 weken ook zouden willen doen en hier een reactie achter willen laten of het heeft geholpen of niet. Dan kunnen we met zekerheid stellen of amandelolie tegen donkere kringen een ‘mythe’ is (denk aan mythbusters). Het kan geen kwaad om amandelolie te gebruiken want het is zoals ik al eerder vertelde wel erg goed voor de ooglijntjes 😉

Mijn volgende 4 weken challenge voor mijn donkere kringen zullen aardappelen zijn! Naast amandelolie blijkt op internet het sap van aardappelen ook erg goed te zijn tegen donkere kringen. Dus we zullen het zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *