0001-whippedcream_collage
Ik zweer, dit is de simpelste DIY ever! Als ik dit eerder wist, helll no dat ik zoveel dure bodylotions zou kopen, want met kokosolie je huid hydrateren; dat is het beste wat je voor je huid kan doen PLUS geen chemicalien. Kokosolie is in de zomer lekker zacht en is zelfs dan een olie alleen in de winter wordt kokosolie hard! Je moet dan extra je best doen om de harde kokosolie (zie afbeelding linksboven) tussen je handen wrijven zodat je olie krijgt. Op Pinterest zag ik deze superhandige tip om je eigen whipped coconut oil lotion te maken. En het enige wat je ervoor nodig hebt, is een keukenmixer!
Het belangrijkste is om harde kokosolie (geen zachte/verwarmde kokosolie) in een kom te doen met de mixer op de hoogste stand en mixen voor 10 a 20 minuten (helemaal een makkie als je een Kitchenaidmixer hebt).  Vervolgens krijg je de onderstaande mengsel:
0002-whipcream
Superfluffy zachte whipped coconut oil lotion! Zie je hoe super smooth de mengsel eruit ziet, dat het zelfs ervan af druipt? Je kunt bepaalde oliën erbij doen voor een lekker geurtje. Deze whipped bodylotion moet wel in een glazen pot bewaard worden of tenminste in een afsluitbaar iets. Zo blijft de whipped coconut oil het verst. Je hoeft de pot niet in de koelkast te bewaren, sterker nog dat wordt afgeraden. Bewaar de whipped lotion in de badkamer 😉
0003-whipcream2Superleuk om voor jezelf te maken, maar ook als leuke DIY cadeau voor vriendinnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *