chocolatemuffins_2
Velen weten het verschil niet tussen een muffin en een cupcake. Ik vertel je maar al te graag het verschil! Een cupcake is een echte cakebeslag dat je met een elektrische mixer maakt. Een muffin beslag heeft geen elektrische mixer nodig. Wat ook kenmerkend is voor de muffin is de broodtextuur dit wordt gecreeerd door de natte ingredienten met de droge heel kort samen te mixen. Niet te veel mengen anders vervalt de broodtextuur. Je kunt ook wezenlijk het verschil zien tussen een cupcake en een muffin, een cupcake heeft een gladde bovenkant en een muffin niet 😉

Het recept heb ik weer eens gevonden volgens mijn gebruikelijke methode: zoeken op de ingredienten die ik thuis heb met het woordje “recipe” die zoekactie bracht mij bij de website Scientifically Sweet Cocoa Cranberry Almond muffins. Bekijk het recept want de hoeveelheden staan ook in grammen vermeld!

Ik heb eerst de droge ingredienten bij elkaar gemixed en vervolgens in een aparte kom de natte ingredienten. Uiteindelijk doe je de natte ingredienten bij de droge en roer je dit met een houten lepel bij elkaar tot het net een deegbeslag wordt:
muf1

Het beslag is goed voor 8 a 10 muffins het ligt eraan hoe groot of klein de papieren muffinvormpjes zijn
muf2
Mijn siliconen muffinvorm (van de Xenos) heb ik al best lang en ziet er niet uit, maar tjonge jonge wat doet het goed z’n werk

Excuus voor de slechte foto, zie het als een ‘action’ foto want ze komen net uit de oven en het ziet er grandioos groot uit als echte MUFFINS
muf3

Van binnen zien ze er ontzettend ‘moist’ uit 😀muf5

Ik heb dit recept inmiddels al 4 keer gemaakt! Afgelopen vrijdag weer omdat ik op kraambezoek ging en iets lekkers wilde meenemen PLUS ik zag dat ik nog blauwe papieren vormpjes had (voor een baby boy).
muf4
Een keer daarvoor maakte ik het recept voor een high tea met vriendinnen waarbij iedereen een gerecht meenam. Overal waar ik deze muffins breng, worden ze hoog beoordeeld. En het is erg leuk om te vertellen wat de ingredienten zijn. Ben zo blij dat ik eindelijk een goede muffin recept heb gevonden 🙂 N.B. de enige ingredienten die ik niet in het plaatje heb opgenomen zijn de bruine basterdsuiker, bakpoeder, baking soda en vanille essence.

Ken jij een ander goed muffin recept? Deel het hieronder ik wil het namelijk graag een keer proberen want ik heb de smaak te pakken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *