paidyoutubenl
Even een ander soort blog mijn broertje die een echte techneut is, heeft aangeboden om artikelen te schrijven over technologie en computers. Dat lijkt mij enorm interessant en ik denk voor jullie ook. Volgens hem is de betaling voor exclusieve video content op Youtube de laatste tijd hot. Daar kan ik me in vinden want om voor Youtube filmpjes te betalen? Dat is even wennen, maar op zich ook niet gek want veel mensen kijken geen tv meer door Youtube dus dat die verschuiving plaats vindt daar kan ik me wat bij voorstellen. Hieronder meer uitleg over deze verandering binnen Youtube.

Google wil dus een abonnement invoeren waarbij je exclusieve video content kunt bekijken. Dit betekent dat degenen die video content willen zien die gelabeld zijn als “exclusief” zich ervoor moeten abonneren tegen betaling.

Eerdere geruchten gingen over een maandelijkse betaalde abonnement waarbij populaire video’s bekeken kan worden zonder advertenties. Het is nog steeds onduidelijk of de advertentievrije service toegang geeft tot exclusieve content in vergelijking met de gratis versie. Op dit moment is al het content van Youtube gratis te bekijken door iedereen. Ondanks Google’s pogingen en technische middelen moet er nog winst gemaakt worden. Dit wilt niet zeggen dat Google niet profiteert van Youtube. De hoeveelheid aan statitische informatie over welke video’s leuk worden gevonden en welke niet is zeer interessant voor Google’s doeleinden.

De relatief nieuwe Youtube service Music Key kost rond de 10 USD per maand. Hoeveel de nieuwe Youtube abonnement zal kosten is nog niet bekend. Volgens Tweakers zal Google op 21 oktober de precieze plannen vrij geven. Vooralsnog geruchten, we zullen het dus nog even moeten afwachten.

Zou jij het jammer vinden als je voor bepaalde videocontent zou moeten betalen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *