Als je binnenkort op vliegvakantie gaat, ben je vast hard bezig met bedenken welke leuke outfits je meeneemt. We vergeten echter vaak om na te denken over wat we beter niet mee kunnen meenemen. Daarom even een reminder van wat je beter thuis kunt laten of in je koffer kunt opbergen, totdat je op je bestemming bent.


Natuurlijk wil jij er op ieder moment van de dag fantastisch uitzien, dus ook wanneer je gaat vliegen. Met de zomer in je bol ben je al snel geneigd een kort broekje en mouwloos shirt aan te trekken. Toch kan je dit beter niet doen, want in het vliegtuig kan het behoorlijk fris worden door de airco. Bovendien krijg je het, wanneer je vermoeid bent door de reis, sneller koud. Trek liever lange en comfortabele kleding aan of neem een sjaal en dik paar sokken mee. Wanneer je vaak last hebt van vermoeide en opgezwollen voeten tijdens het reizen kan je het beste voor een paar Sockwell sokken kiezen. Deze innovatieve sokken stimuleren de bloedsomloop, waardoor je voeten niet alleen lekker warm worden, maar tevens minder vermoeid aanvoelen.

Bij de border security moet je vaak je schoenen uittrekken. Natuurlijk wil jij het liefste zo snel mogelijk door de security heen om taxfree te shoppen of neer te ploffen met een kopje koffie. Zorg daarom dat je geen lastige veterschoenen aan hebt. Ga liever voor instappers, zoals Toms. Deze zomerse schoentjes trek je niet alleen makkelijk aan en uit, maar zitten bovendien erg comfortabel. Bovendien schenkt het merk voor ieder verkocht paar een nieuw paar stappers aan een kind in een ontwikkelingsland!


Fotocredit Maria Morri

Ook sieraden kan je beter thuis laten of in je koffer opbergen. Hoe meer sieraden je draagt, hoe langer je bezig bent om door de security poortjes heen te komen. Wanneer je echt niet zonder je favoriete sieraden kan, berg je ze zolang op in je handbagage, zodat je ze weer rustig om kunt doen tijdens het wachten in de gate.


Ga je een midweekje naar de zon met enkel handbagage? Dan wil je natuurlijk niet met een stel harige benen op het strand liggen, maar een scheermesje komt niet door de border security heen. Houd daar rekening mee en vervang je scheermesje voor een elektrisch scheer- of epileerapparaat of neem een doosje wax strips mee. Dit mag namelijk wel mee in je handbagage! Ook kan je ervoor kiezen in de lokale supermarkt op je plaats van bestemming een goedkoop scheermesje aan te schaffen.


Pas ook op met opvallende accessoires. Zo was er in 2015 grote ophef op Schiphol wegens een telefoonhoesje in de vorm van een wapen. Vliegtuigen mochten niet meer vertrekken en medepassagiers liepen enorme vertraging op. Je moet er toch niet aan denken dat jij dit op je geweten hebt! Kies dus liever voor een Grand Prime cover of Samsung Galaxy J1 hoesje met een vrolijke, zomerse print. Staat bovendien veel leuker bij je strandoutfits, cocktails en fruit smoothies!

Waar gaat jouw reis dit jaar heen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *