Voor mijn moeder is een kantoorbaan een soort van statussymbool ze ziet het namelijk als makkelijk werk; je hoeft geen zwaar werk te verrichten. Maar teveel zitten is toch echt het nieuwe roken volgens UMC Utrecht. Te lang zitten is namelijk erg ongezond voor je gezondheid op den duur. Dan kun je maar beter niet achter een pc werken denk ik dan. De aanbeveling is om het half uur even van je pc weg te lopen. Dit heb ik al die jaren niet (zo vaak) gedaan, en de rekening kwam voor mij vorig jaar hard aan!

Ineens kreeg ik enorme last van mijn schouders wat ook weer resulteerde in hoofdpijn. Ik tensgebruikte zo een dr. Chu  apparaatje dat hielp een beetje. Alleen elke keer wanneer ik weer achter de pc zat en ook netjes na elk half uur even liep, kreeg ik aan het einde van de dag  toch weer last van mijn schouders.

Mijn theorie waarom ik last heb van mijn schouders

Naast dat ik altijd op het werk vastgeplakt zit achter de pc, doe ik ook nog eens niets aan sport. Bovendien heb ik op mijn bureaustoel geen goede houding waardoor ik dus zoveel last krijg van mijn schouders.

Ik denk dus dat als je goede rug en buikspieren hebt dat je minder last hebt van schouderklachten achter de pc. Ik vraag me af of medeblogster Nesrin met haar sterke core (dankzij hoelahoepen) last heeft van haar schouders of rug? I think not…


Ik liep met m’n man door de Tuinen op zoek naar voedingssupplementen en producten van Dr. Organic. Ineens zag mijn man de BackJoy ik vond het best ok uitzien, maar kocht het niet (ok, eerlijk: ik vond het weird eruit zien). Eenmaal thuis begon ik toch te Googlen. Ik las alleen maar goede reviews zelfs in China is de BackJoy super aan te raden; vaak zie ik op tv dat Chinezen lange uren maken in kantoren. Dat kon ik natuurlijk niet links laten liggen en ging direct terug naar de Tuinen en kocht de BackJoy voor 40 euro.

Gebruik

Het zitje ziet er wat raar uit, maar je moet dus met je achterwerk helemaal erin zitten. Hierdoor wiebelt het zitje een klein beetje, maar het is de bedoeling om erop te balanceren. Je bekken worden goed ondersteund in het zitje waardoor je rug vanzelf een goede rechte houding aanneemt. Je voelt ook dat je buikspieren werken en dat moet ook wel want die zijn o.a. nodig voor een goede houding.

Je rug mag niet tegen de leuning van je stoel rusten. Je rughouding wordt dankzij de BackJoy uiteindelijk steeds beter, iedere dag dat je erop zit leer je jezelf aan hoe je eigenlijk hoort te zitten.

Eerste foto zo zit je dus verkeerd want het zitje moet je juist niet zien als je erop zit.

De tweede en laatste foto zo hoor je erop te zitten.

Op de laatste foto (rechts) lijkt het net alsof ik een Beyonce achterwerk heb, I wish…. ik heb een holle rug en op het zitje wordt dat iets meer benadrukt. Plus bij de laatste foto heb ik mijn shirt wat platter gemaakt zodat je mijn echte houding ziet.

En euh, let even niet op m’n kleding het is m’n pyjama van twee verschillende pyama’s ook nog!

Mijn ervaring

Ik heb de BackJoy in november gekocht en gebruik het sindsdien iedere dag op m’n werk, maar ook thuis als ik achter de pc zit voor de blog.

Inmiddels kan ik echt niet zonder de BackJoy de goede reviews die ik heb gelezen zijn niet gelogen! Doordat ik een juiste houding aanneem belast ik mijn schouders niet meer zoveel als eerst.

Waarschuwing

Op een werkdag was ik zo druk bezig nam geen pauze en stond nauwelijks op. Toen voelde ik wel wat ‘achterwerkpijn’ 😛 dankzij de BackJoy. Dus OOK met het zitje moet je om het half uur even een pauze nemen van een minuut of 5 en dit resulteert weer tot productiever werken (lees mijn artikel daarover HIER).

En ja, ik moet wat doen aan beweging/sport om de spieren los te maken (ben ermee bezig!). Natuurlijk ook voor sterke buik en rugspieren. De BackJoy op zich zelf haalt rug of schouderklachten niet weg, je moet zelf ook wat moeite ervoor doen.

Heb jij wel eens last van je schouders of rug achter de pc?

Hier is wat meer info over de BackJoy:

*Dit product heb ik niet gekregen, maar zelf gekocht*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *