LOODGIETER_2

Trust me je wilt echt niet met de gebakken peren zitten! Je huis is waarschijnlijk de grootste investering die je in je hele leven zal gaan maken. Het is dan ook belangrijk dat we maatregelen nemen om deze investering zo goed mogelijk te beschermen. Een maatregel die regelmatig moet worden genomen is het laten controleren van de leidingen in huis door een loodgieter. Door deze controle kunnen potentiële problemen die grote schade en dure reparaties veroorzaken in een vroeg stadium worden vastgesteld en worden vermeden.

Voorzorgsmaatregel

gereedschap_loodgieterHet controleren van de leidingen in huis is een belangrijke voorzorgsmaatregel. Niets is zo frustrerend als een lekkage of verstopte riolering. Door de leidingen regelmatig te laten controleren kunnen deze problemen voortijdig worden vastgesteld en gerepareerd voordat er grote problemen ontstaan en er dure reparaties vereist zijn. De controle van de leidingen wordt door de loodgieter op zowel water- als gasleidingen toegepast. Met de controle wordt naast het voorkomen van problemen er ook voor gezorgd dat de levensduur van het leidingenstelsel wordt verlengd.

Leidingen controle

De controle van alle leidingen in huis door een loodgieter neemt hooguit een paar uren in beslag. Tijdens de controle wordt de gesteldheid van alle leidingen gecontroleerd en ook gerelateerde onderdelen, zoals afvoeren en gootstenen. In sommige gevallen zal de loodgieter ook een speciale camera inspectie uitvoeren. Tijdens deze controle wordt er met een kleine camera gekeken of de leidingen en riolering ondergrond tekenen van verstoppingen of schade vertonen. Als dit het geval is dan kan de loodgieter voorstellen om de verstoppingen of schade meteen te verhelpen.

Met regelmaat controleren

Omdat problemen met de leidingen in huis kunnen voorkomen zonder enige waarschuwing is het belangrijk om met enige regelmaat de leidingen te laten controleren. Het is moeilijk om hier een vaste periode voor aan te geven. Dit is namelijk afhankelijk van de leeftijd en loodgietergesteldheid van de leidingen. Toch kan een dergelijke controle je flink veel geld besparen op reparaties die met de controle voorkomen worden. Of je nu een nieuw of oud huis hebt, het is om deze reden toch slim om regelmatig de leidingen te controleren.

Een goede maatstaaf hiervoor zou kunnen zijn om één keer per jaar door een loodgieter de leidingen te laten controleren. Hierdoor kan je met een gerust gevoel gebruik blijven maken van de leidingen en er zeker van zijn dat je niet zomaar tegen de hoge kosten van een noodreparatie aanloopt.

Tenzij je natuurlijk een huurwoning hebt dan hoef je geen geld uit eigen zak te gebruiken als er iets gebeurd met de leidingen 😉

Bron: “http://deloodgieterpurmerend.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *