sokken_rijst_warm_kompres
Deze DIY doet me denken aan Macgyver. Een oude serie uit de jaren ’80 waar de hoofdpersonage altijd wel iets kon maken van wat er ook maar in zijn bezit was. Alleen Macgyver kan een raketbom ontmantelen met een paperclip of zelfs een haarpin (allerlaatste minuut):


Behoorlijk indrukwekkend, niet? Terug naar de werkelijkheid een DIY dat minder spannend is, maar wel erg handig om te weten: een eigen warme of koude kompres maken.

DIY kompres how to

Stel je hebt geen warme kruik of warme kompres in huis dan hoef je niet perse naar de winkel om er een te kopen. Het is heel makkelijk om er zelf een te maken. En je hebt maar 2 ingredienten nodig namelijk rijst en een oude sok:

warm_kompres_rijst_uitleg_magnetron
Vul een oude (schone) sok halfvol met rijst knoop de sok dicht. Voor 2 minuten in de magnetron en that’s it! Je eigen warme kompres. Hetzelfde kun je doen om een koude kompres te krijgen, alleen in plaats van de magnetron leg je de sok in de vriezer.

Ik heb dit zelf al een keer gebruikt en het werkt echt! Ik zal nooit iets aanprijzen als ik het zelf niet heb uitgeprobeerd 😉

Waarschuwing: rijst kun je niet voor altijd blijven opwarmen in de magnetron het verbrandt namelijk, het is dus verstandig om deze na 2 keer gebruik te verversen met een nieuwe voorraad rijst.

Kadotip: Als je handig bent met een naaimachine of met naald en gaar dan kun je een mooi zakje maken met bijv. een print stof om de rijst erin te doen. Bekijk via WestWing nog meer leuke DIY ideetjes voor de feestdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *