tea tree olie

De was dat was vaak een taak voor mijn man totdat hij een keer ook onderbroeken bij de normale was gooide! Mannen denken hier heel makkelijk over, het blijkt dat mijn vader en broer het probleem hiervan ook niet inzien…

Juist, toen besloot ik het heft in eigen handen te nemen, weet je wat, de was dat doe ik voortaan wel zelf!

Ondanks een wasverzachter en een wasmiddel kan mijn wasmachine en kleding stinken. Vind ik toch een beetje gek, want je gebruikt toch wasmiddel? Door de nieuwe vloeibare wasmiddel blijven er resten over in je wasmachine. Deze resten creëren weer schimmel en dat stinkt weer. Waspoeder lijkt zelfs beter te zijn omdat deze zoals de vloeibare variant niet in de wasmachine kleeft. Aan de andere kant de was is ook vies. Kun je je voorstellen hoe vies je wasmachine eigenlijk is als je deze niet schoonmaakt? Eens in de zoveel tijd (om de groei van bacteriën tegen te houden) is het dus goed om je wasmachine te laten draaien met een hoger temperatuur.

Wasmiddel verwijdert alleen de oppervlakkige vuil en niet het binnenste deel  (bron).

Normaliter zou ik dit niet hebben geloofd, maar het verschil heb ik de afgelopen maanden zelf ervaren. Hier komt experiment Tea Tree olie te pas 😉

Werkwijze

Het is heel simpel je plaatst een paar druppels (in mijn geval 10 bij een grote was) op de kleding in de wasmachine. Vervolgens de normale routine: wasmiddel en wasverzachter.

Resultaat: de was ruikt echt velen malen schoner! Het is echt niet te beschrijven hoe schoner de was ruikt als zonder de Tea Tree. Je ruikt heel lichtjes de olie, maar het lijkt alsof de olie het wasmiddel een extra handje helpt door een goede geur af te geven. De reden waarom het schoner ruikt is omdat de bacteriën op een diepere laag worden bestreden dan met normaal wasmiddel. Hoe meer wasmiddel je gebruikt hoe minder schoon je kleding wordt. Nieuwe wasmachines gebruiken namelijk weinig spoelwater.  Dankzij de olie worden je kleding en wasmachine op een natuurlijke wijze ontsmet.

Tea Tree olie anti bacterieel

Hoe komt dat? Tea tree is namelijk anti bacterieel en bestrijdt bacteriën en schimmel (wetenschappelijk bron). Het is breder bekend bij de gezichtsverzorging, maar je kunt het ook inzetten voor een stoombad voor de schoonmaak in de keuken/badkamer, dus waarom niet de was? Ik koop de olie altijd bij Holland and Barrett (voorheen De Tuinen) en dan probeer ik te letten op acties waar je de 2e fles olie voor een 1 euro kunt kopen. Ook kun je tea tree olie met kokosolie vermengen voor een natuurlijke anti insecten lotion. Nu is Tea Tree niet DE oplossing, maar het draagt wel bij aan een beter milieu in je wasmachine. Daarnaast heeft je machine aandacht en zorg nodig door;

  1. af en toe de wasmachine draaien op een hoog temperatuur (bacteriën worden niet gedood als je een was draait op 30 graden)
  2. de rubberen binnenkant van de wasmachine met een droge doek afnemen na een wasbeurt (voorkomt schimmel)
  3. Na de was de wasmachinedeur een half uur open laten
  4. in de tussentijd preventief tea tree olie gebruiken bij de was

Tea tree olie is veelzijdig en ik kan niet wachten om dit naast de was ook voor wat anders te gebruiken. Ik weet zeker dat als je eenmaal voor tea tree olie in je was gaat, je er niet meer zonder kunt! Ik in ieder geval niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *