gratis_planner_2016
De eerste blogpost voor 2016! Dat moet natuurlijk een handige post zijn waar mijn lezers iets aan hebben. Een to do list bijhouden is praktisch, maar kan vaak erg saai eruit zien. Vandaag deel ik 5 supervrolijke handige planners die je zelf kunt uitprinten om zo je dagen iets leuker mee te beginnen 😉 Je doelen bereiken in 2016 kan op een veel leuker manier!

Vandaag is het 5 januari en de harde realiteit is dat de kerstvakantie voorbij is, het is weer back to work! Mijn voornemens de afgelopen jaren zijn om productiever en georganiseerder te werken (lees hier het bewijs dat ik er echt mee bezig ben geweest). Dit lukt me aardig, maar er zijn momenten (al is het een dag!) dat ik me niet aan mijn planning hou en weer terug in de ‘luie modus’ val van een paar weken, wat totaal onevenredig lijkt: 1 dag niet aan je planning houden en je hele ritme raakt soort van verstoord.

En als je niet uitkijkt kan het weken duren voordat je weer op de rails zit.

Wat doen succesvolle mensen?

De afgelopen tijd heb ik veel artikelen gelezen over hoe je het beste productiever kunt werken. In die artikelen komen altijd 2 dingen naar voren: 1. succesvolle mensen plannen alles in en 2. nemen iedere avond de tijd om te evalueren wat er die dag is bereikt en wat ze de volgende dag willen bereiken. Daarnaast wordt de planning in de ochtend nogmaals doorgenomen, wat ook wel logisch is. Vaak denken we dat we alles wel kunnen onthouden, maar dat is niet zo.

Het evalueren en inplannen iedere avond hoeft echt geen half uur te duren, 10 minuten is meer dan genoeg. Hierdoor kun je bovendien ook veel lekkerder slapen omdat er niet van alles in je hoofd maalt want alle taken staan netjes op papier.

In het boek coach jezelf naar succes wordt een to do list aangeraden.
collage_weekly2
Bewaar de to do list, ook al kijk je er een maand later naar, je zult zien dat er toch bepaalde taken zijn opgelost zonder dat je er iets voor hebt gedaan.
collage_weekly_3
Maar we willen natuurlijk meer bereiken dan een paar taken in een maand.

Op tijd slapen en vroeg opstaan is nog iets wat succesvolle mensen doen (gedisciplineerd). Dit vergt iets meer moeite dan het plannen.

Printbare Planners

Vandaar een post met handige planners die je zelf kunt uitprinten. En nee, dit zijn geen saaie planners. Dit zijn planners waarbij je je vitaminen, hoeveelheid water en je maaltijden per dag/week ook nog eens kunt bijhouden!

Ik ben heel erg benieuwd welke planner jij het handigst vindt. Je outfit plannen en tijd nemen voor jezelf is voor mij belangrijk in een dagelijkse planner.

De links naar de planners zijn in het zwart aangegeven zodat je deze kunt downloaden. 

1. Daily Planner Printable To Do List – Lou Lou Zoo

FullSizeRender (1)

2. Plan my day printable – thesecretowl

FullSizeRender (3)

3. Free printable To Do list – thatswhatchesaid

FullSizeRender (4)

4. Free printable weekly menu planner – artsyfartsymama
FullSizeRender

5. Daily planner worskheet – schooloflifedesign

Zelfreflectie is enorm belangrijk om een burn-out te voorkomen! Ga jezelf niet voorbij en doe dingen die jij belangrijk vindt voor jezelf; kortom neem de tijd voor jezelf.
FullSizeRender (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *