Een vriendin van mij maakte een keer tonijnsalade en nam dit mee naar werk. De tonijnsalade had mais, uien, serlderij, etc. Ze zei dat ze de tonijnsalade effe snel had gemaakt en ik zo van ok, dus die uien en selderij heb je of gisteravond of vanochtend gesneden? Waarop ze antwoordde dat ze haar selderij altijd in de vriezer bewaard. Sindsdien ben ik ook verse kruiden gaan invriezen, niet alleen is het superhandig als je het snel nodig hebt maar de versheid die BLIJFT gewoon, brilliant! Klik op “Meer lezen” voor meer handige tips (zoals foodlabels).
Een zakje verse selderij van de Albert Heijn (als je deze fijn snijdt) kun je met 2 volle eetlepels een broodzakje mee vullen. 1 zak van de Albert Heijn kun je ongeveer 6 1/2 zakjes vullen. Als je bijvoorbeeld peterselie, selderij en bosuitjes invriest kun je makkelijk vergissen als je snel iets uit de vriezer pakt (door al dat groen zie je het bos niet meer in de vriezer, ghehehe flauw i knowww). Om te voorkomen dat je je misgrijpt kun je de kruiden apart bewaren, maar wat nog handiger is (denk ik) zijn foodlabels! Op de website van Martha Stewart staan kant en klare foodlabels die je alleen op een stickervel hoeft te printen:

De foodlabel is op bovenstaande plaatje te zien. Hierbij kun je dus aangeven wat je invriest en op welke datum je het in de vriezer plaatst. Je kunt nu dus nooit meer misgrijpen en je weet precies welke producten je snel moet consumeren omdat de datum erop staat vermeld, slim he?
De foodlabels kun je hier downloaden: Clip-Art Freezer Labels
Tijdens het schrijven van dit artikel luister ik tegelijkertijd naar het nummer “you put a spell on me” van AlphaBeat, zo een gaaf nummer! Echt zo een nummer uit de jaren ’90! LOVE ITTT
Enjoyyy the music and this lovely summer sundayyy!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *