Mijn droomwens is zoals je wellicht al weet van de 50 unknown facts about me: op reis gaan naar Maleisie/Singapore. Heerlijk tropisch weer en vooral lekker eten! Vandaar dat ik de Singapore foodfair in Den Haag hoe dan ook zou bezoeken. Mijn man en ik hadden het ruige herfstweer getrotseerd om deze foodfair mee te maken. Overigens leuk om te weten dat de foodfair  gesponsord wordt door de Singapore overheid. De leveranciers van de producten uit Singapore zijn speciaal overgevlogen voor de foodfair in Nederland om hun product te vertegenwoordigen. De keuken van Singapore is een mengelmoes van allerlei culturen (Chinees, Indonesisch, Indiaas, Oosters, etc.). Kijk je mee naar mijn foto/videoverslag van de foodfair?

Onderstaande producten zijn dus afkomstig uit Singapore en zijn te koop bij de Oriental. Tijdens de Foodfair zijn de producten lager geprijsd dan in de winkel.
fginger

Ginger oil oftewel gemberolie! Ik wist niet een dat dit bestond. I just love gember want het doet zoveel goeds voor je lichaam zie: Gember tegen menstruatiepijn, Gember tegen misselijkheid, DIY gemberthee en gemberstukjes invriezen
Spot je ook de knoflookolie (links) en de uienolie (rechts)? I never knew this….terwijl het achteraf logisch is dat het kan!

fsesam
Sesamolie blijkt ook erg goed te zijn als smaakversterker.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik sesamolie nooit heb gebruikt (ik wil het wel leren gebruiken, maar dan wel op de juiste manier…). Er werd mij tijdens de foodfair verteld dat je de juiste hoeveelheden moet gebruiken. De volgende link met recepten lijkt mij een goede startpunt: How to use sesame oil (and five favorite recipes)
collage(2)
Bovenstaande garnaalproducten zijn allemaal halal (bevat namelijk een halalcertificaat). De Ha Kao King omhulsel is sticky want het deeg is gestoomd en de shrimp wanton heeft een lekker krokante zacht omhulsel. Ik heb de Ha Kao King en de Wanton voor het eerst geproefd op de foodfair: ik heb gelijk een paar pakken ingeslagen voor in de vriezer!
Nog even over het halalcertificaat je zou denken dat alle producten vanuit Singapore halal zijn, maar dat is niet zo. Let dus altijd op of een product de halalcertificaat bevat of bekijk de ingredientenlijst.
wanton_3
Zo zien ze eruit na het frituren
collage_fish
Visballetjes! De eerste vegetable fish balls vond ik het lekkerst. Je kunt de balletjes ook in een soepje erbij doen. De meest rechter foto is roasted fish rolls en smaakt meer naar surimi. Ook deze producten hebben een halalcertificering.
spices
Singapore spices – kruiden
Zie onderstaande uitleg over deze kruiden
nutscollage
Verschillende Aziatische nootjes
ftea
De Ginger tea en de White Milk tea smaakten zo lekker! We hebben een pakje van allebei gekocht. De leverancier zei dat je de Ginger tea samen kan mengen met de White Milk tea, dat leek ons een heerlijk combinatie.
vit_collage
 Vitaminewater verrijkt met vitamine C, B6 en B12. Wil je weten waarom ik een fan ben van vitamine C? Check mijn laatste artikel hierover. Overigens wordt deze vitaminewater door heel Singapore op basisscholen aan kinderen verstrekt: wow! Het water is helder, maar er zit zoveel flavour erin dat ik me afvraag hoe het kan dat het water zo helder blijft….
De vitaminewater bevat overigens wel toegevoegde suiker per 450 ml 31,5 gram suiker.
crispyprawn
Crispy prawn chili is HOT, maar wel lekker
 Natuurlijk is dit niet alles wat op de foodfair wordt gepresenteerd. Ik heb een selectie moeten maken, maar je kunt er nog steeds bij zijn, want aanstaande weekend vind de foodfair plaats in Rotterdam.
Ik vond het hartstikke leuk om de foodfair te bezoeken, ik had even een vakantiegevoel!

Een korte impressie hoe de Singapore foodfair eruit ziet:

Er komt overigens nog een shophaul van de producten die ik heb gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *