collage_hoekbanken_2

Voor zover ik mij kan herinneren hebben mijn ouders bijna altijd hoekbanken gehad. Toen ik op m’n zelf ging wonen koos ik vrijwel direct ook voor een hoekbank. Een hoekbank heeft net wat meer flair dan een normale bank. Je hebt extra plek om je benen uit te strekken, maar ook meer plek voor gasten.

Als je op zoek bent naar een hoekbank dan kan dat een hele klus zijn, via OTTO zag ik de volgende handige filteropties. Zo kun je op kleur en prijs sorteren; als je bijv. zoekt naar een grijze bank in de prijsklasse van 250 euro dan kun je dit heel makkelijk aangeven. Zelf heb ik een vrij kleine hoekbank en die mag ook wat meer geromantiseerd worden, hoewel de stijl wel past bij mijn huidige interieur look (sorry dat ik die niet deel), ben ik toch benieuwd of er met een paar simpele tweaks een ander look & feel gecreëerd kan worden.

Ontmoet mijn ‘saaie’ hoekbank 🙂

Wat een paar kussens wel niet kunnen doen voor de uitstraling van je bank, maar ook je woonkamer laat ik je graag zien (en nee, we nemen mijn bank kussens niet als voorbeeld :D). De inspiratie begint bij wat meer glamour inspiratiefoto’s en eindigt wat meer sober.

Dit is echt glam chique romantisch!

Bron weheartit

Alles in dezelfde kleuren, maar dan wel met een paar glitter accesoires erbij, hmmmm niet slecht!

Bron Arredamentoshabby

Ook hier geldt hetzelfde concept neutrale kleuren met een nonchalante focus op een glitter kussen, ook zie ik zoals bij de voorgaande foto’s verschillende structuren stof

Bron welke

Hier is geen glitter gebruikt, maar het oogt nog steeds erg romantisch dankzij de ‘centerpiece’ op de salontafel en de warme look die gemaakt wordt door de kussens en deken met ‘vachthuiden’

Bron cdnpix

Weer de glitter kussen, maar ook veel kussentjes met verschillende texturen alhoewel ik geen fan ben van de meest achterste kussens omdat die op normale slaapkussens lijken

Bron Cudne

Niet alles hoeft bling bling te zijn zoals we hier zien, English white met roze accentkleuren

Bron TopHomeIdeas

Alles in dezelfde kleurenpalet (oud roze) heeft ook wat

Bron Pinterest

Je kunt nog steeds kleur gebruiken, maar deze hoeft niet ontzettend opvallend te zijn. Het leuke hiervan vind ik het gebruik van 1 kussen die overeenkomt met de kleur tapijt, nice of niet?

Bron mcempire

Dit is wat minder romantisch, maar wel chique en trendy tegelijkertijd; alles past wel bij elkaar dankzij de kleurencombinatie die weer matched met de tapijt. En als je heel goed kijkt zie je achterin op de tafel dezelfde kleur groene plant en goud weer terug komen net zoals op de salontafel. Ik vind het zelf best leuk, maar iemand anders zei dat de vloer meer iets is voor de keuken, wat vind jij? Ik ben in ieder geval geen fan van de gouden doodskop, ha!

Bron Adoremagazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *