Dit recept had ik van de week met jullie gedeeld, onder het mom van: ik heb nooit tijd om iets klaar te maken. Zeg nooit nooit, want toen mijn moeder de ingrediënten van dit recept hoorde moest ik het maken en dat vind ik echt niet erg 😀 I am always in for a new cake en vooral voor een gezonde niet alledaagse cake. Kokosnootmelk bevat namelijk ook calcium en is een goed alternatief mocht je lactose intolerant zijn. Klik op “Meer lezen” voor mijn review en foto’s van deze chocolate coconutmilk cake.

Hoe vond ik het recept? Ik had de timer aangezet vanaf het begin en ik had voorheen niets bij elkaar verzameld (ingrediënten, schalen en pannen) en moest het bakpapier knippen voor de bakpan (vind ik handiger dan insmeren met olie of boter EN je bakpan blijft lekker schoon dus minder afwas). Toen de timer 40 min. aangaf was ik net klaar met het mixen en de mengsel kon gelijk in de bakpan en in de oven.

* Het au bain smelten van de cacaopoeder en de chocolade (ik had hagelslag gebruikt haha) was niet zo geslaagd het smolt bijna niet (iemand tips hiervoor?). Dus snel in een pannetje gedaan met een heel klein beetje water het smolt wel maar geen glad resultaat meer brokkelig. Dat maakte op zich niets uit want het moest toch gemixed worden en na een tijdje mixen zag ik geen brokkelige stukken drijven, het werd egaal.

* Ik had nog een beetje kokosmelk over had een 400 ml blik gekocht en er moest 250 ml gebruikt worden voor de cake. Ik wist echt niet wat ik ermee moest doen, tot ik op de website van LanitaNL keek, zij heeft voor haar cake suikerwater gebruikt en vervolgens geraspte kokos erop gestrooid (plakt goed door de suikerwater). Daardoor geïnspireerd maakte ik van de overgebleven kokosmelk met wat water: suikerkokosmelk. Ik heb dus niet de chocolate coconut buttercream van het recept gemaakt.

*De baktijd stond aangegeven voor 30 minuten, nou dat gold dus niet voor mij. Ik had het niet op een constante graden (170 graden) laten bakken (moest wel van het recept, maar heb hiermee nooit goede ervaring mee gehad). Ik heb dus de eerste tien minuten op 200 graden gebakken vervolgens 20 minuten op 170 graden, de cakeprikker erin gedaan en ja hoor: heel nattt :( Vervolgens nog eens 20 minuten in de oven gelaten en toen werd ie gelukkig droog. De cake was van boven wel gebarsten, maar ook dit maakt niet uit want als je het omkeert dan is ie mooi egaal voor het decoreren/versieren.


Welk cijfer geef ik de cake? 
Ik geef deze cake een 8, mijn moeder gaf het cijfer 7, zij geeft altijd lage cijfers, maar voor haar doen is dit een hoog cijfer *yay*. Ik ben echt superblij dat het goed is gelukt: de kokosnootmelk toevoeging is echt WOW, je hebt dus niet altijd melk nodig in een recept (maar goed ik heb genoeg recepten hier op mijn blog die dat ook niet nodig hebben :D). De cake heeft echt zo een smeuïge brownie achtige substantie (zal wel door de gesmolten boter komen), maar ook weer niet te smeuïg.

Klik op het plaatje voor een grotere afbeelding

De cake is alleen niet zo hoog geworden als het originele recept vooral als je de zijkant vergelijkt, maar de binnenin was wel weer hoog. Toen ik de cake sneed, dit was 10 minuten nadat het uit de oven was, sneed ik er doorheen alsof het boter was (en dat is juist goed!).
Het recept is hier te vinden: Chocolate Coconutmilk Cake
Be sure to drop a comment if you have tried the recipe, would love to read it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *