milka1_2

Gisteravond zag ik voor het eerst de reclame van Philadelphia Milka op de tv en mijn mond ging open van verbazing. En tegelijkertijd: hallelujaaaa! Eindelijk is er een gezondere variant van Nuttela op de markt in de vorm van roomkaas met chocola.

Hoe smaakt het?
Ik heb al bijna 6 jaar geen Nutella gegeten dus ik kan niet zeggen dat het precies als Nutella smaakt. Maar volgens mij komt het wel aardig in de buurt. De smaak is heerlijk; je proeft duidelijk chocola en het is ook nog eens romig. Het geheel smaakt zoet, maar ook weer niet mierzoet.

Ingredienten (vetgehalte, suikergehalte en dierlijke vetten)
Het allerfijnst is dat het weinig vet bevat per 30 gram 4,2 gram vet en per 100 gram 14 gram vet. Nutella zelf heeft een whopping 31 gram vet per 100 gram (bron). Uiteraard heb ik niet zo een dikke klodder op mijn boterham gesmeerd zoals op het plaatje van de verpakking, maar gewoon dun uitgesmeerd. Ook is het belangrijk om de suikergehalte van dit product te weten dat is namelijk per 100 gram 39,5 gram suiker en per 30 gram 11,5 gram suiker. Dit producht bevat ook nog eens geen dierlijke vetten, maar juist plantaardige vetten dus: vegan & halalproof.

Wat kost het?
Bij de Albert Heijn kost deze Philadelphia spread €2,29 per pakje. Dat bedrag heb ik zeker over om een paar keer in de week te genieten van een verantwoorde ‘Nutella’ craving. Bovendien kan deze spread voor het ontbijt of voor de lunch gebruikt worden. Maar ook als tussendoortje op bijvoorbeeld crackers.

Bewaren
De roomkaas moet wel in de koelkast bewaard blijven in tegenstelling tot Nutella.

En? Smeer jij binnenkort ook je boterhammen met Philadelphia Milka? Heb je trouwens de overige smaken van Philadelphia geproefd? Zoals Philadelphia honing, light sweet chili, zalm, kruiden, bieslook, feta&komkommer, gegrilde paprika of ui&zwarte peper? Laat dan weten in de comments hieronder wat lekker heeft gesmaakt of juist niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *