Kruiden in stukjes snijden en invriezen is helemaal mijn ding, nadat ik deze goede tip van een vriendin had gekregen. Ik was dan ook superenthousiast toen ik achter kwam dat er een kruidenschaar bestaat. Eerst zag ik deze handige schaar op het internet en niet veel later zag ik dat de Kruidvat dezelfde schaar in de aanbieding had, van 5 euro voor 3 euro!!! Dat kon ik natuurlijk 1. niet laten staan en 2. i had to try it!!!  Kijk je mee naar mijn review?

Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding
 
Ik ben er enorm tevreden mee. Je kunt alleen geen dikke bos in 1 keer knippen, maar wel een stuk of 3 stengels tegelijk. De schaar is ook niet echt heel comfortabel om mee te knippen de handvaten, maar dat maakt niet zoveel uit want het knippen van kruiden duurt op zich geen uren….
Maar de allerbelangrijkste voordeel is dat je dankzij de schaar meer kruiden overhoudt. Huh? Ja, ik zie je al denken…. Nou kijk, als je kruiden zelf snijdt, snij je de stukken nu eenmaal best groot, niet superfijn als een  professionele chef. Dus dan gebruik je per keer best veel kruiden. Terwijl met de schaar is het uiteraard fijn en heb je meer omdat je dan niet veel kruiden per keer hoeft te gebruiken. Hopelijk leg ik het een beetje duidelijk uit. De schaar heeft 5 paralelle messen waardoor je de kruiden niet plet.
Dit was het plaatje dat ik op het internet zag:
Zie je hoe fijn de schaar de kruiden knipt? Awesome!!!
Zo maak je de schaar schoon, haha:
En natuurlijk is de schaar ook handig voor verse kruiden, helemaal als je de schaar naast de pot verse kruiden kunt opbergen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *