2014-03-13 15
Wat maakt een Oosterse high tea nu anders dan een normale high tea? De doorgaanse high tea is zoet er worden koekjes, chocola en sandwiches geserveerd. Zelf word ik nogal misselijk van teveel zoet. Bij de Oosterse high tea krijg je ook zoetigheden, maar daarnaast krijg je heerlijke hartige Oosterse hapjes als voorafje zoals Turkse groentensoep:

soep
Oh, dit was echt lekker; lekker vol van smaak en romig. Sorry, zoals je ziet was ik al begonnen met de soep 😛 Moest natuurlijk wel proeven of de soep lekker was voordat ik foto’s zou schieten.

2014-03-13 14
Daarna kregen we een hele schaal met hartige hapjes zoals kiploempia’s, bladerdeeg met roomkaas, borek en knapperige gehaktballetjes. Handig om te weten: Queentower serveert halal vlees

hartig2
De algehele sfeer op tafel had een chique uitstraling

thee
En, wat is nu een high tea zonder thee? Deze thee heb ik niet eerder gezien

theenaam
Pickwick Slow Tea

theezakjes
Verschillende smaakjes

sandwiches
Sandwiches zonder korst maken de high tea compleet. Komkommer en zalm sandwiches met heerlijke dipjes van humus en veel meer!

finalhightea
En aan al het goede komt een einde: een etagere met chocolade muffins, baklava met walnoten en fruit.
Dit vond ik zo een goede afsluiter vooral het fruit want na al dat hartigs en zoets wil je iets fris en licht.

Deze hightea hebben wij geboekt omdat mijn moeder jarig was, wij hebben haar 55e verjaardag hier gevierd. Het was op een doordeweekse dag en wij waren de enige gasten dus wij kregen volop aandacht van de bediening. Voor ons een geslaagde verjaardagsviering. Het is fijn om te weten dat het eten halal is en dat er geen varken (uberhaupt) wordt geserveerd in het restaurant. De high tea heeft ons 25 euro p.p. gekost en hiervoor krijg je dus het bovenstaande, goede bediening en een supermooi uitzicht op 80 meter hoogte:

uitzicht

De Queen Tower is ook nog eens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer: het staat pal naast Den Haag centraal station. Het restaurant bevindt zich op de hoogste etage (blauw):

tower

Na afloop kregen wij te horen dat het restaurant ’s avonds en in het weekend altijd vol zit. Een menu met voorafje, hoofdgerecht en dessert kost 20 euro en zaterdag is er zelfs een live Turks band ter amusement. Het restaurant serveert vooral Turkse/Libanese gerechten en er is ook een buffet. Voor een indruk van het restaurant en menu een link naar een ‘oude’ Groupon

Heb jij ooit gehoord van de Queen Tower en zou jij ook een Oosterse high tea willen meemaken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *