Dit recept heb ik niet van het internet, maar van een kookboek waar mijn vader vroeger op geabonneerd was (en dan heb ik het over toen ik een jaar of 11 jaar was ofzo?). Het is eigenlijk een multomap en dat heet bakken met plezier, elke week kreeg je een aantal pagina’s opgestuurd voor in die multomap. Al die recepten zijn echt keigoed! Ik wil er goed naar kunnen verwijzen maar die map heeft niet eens een ISBN-nummer :S Anyways, bij deze weten jullie dat het recept dus van die multomap afkomstig is.
Het recept is van het hoofdstuk “Snel & Lekker” en dat is het ook! Het origineel recept heeft geen kokos dat heb ik er zelf bij gedaan. Cause I just loooooove coconut! Vraag me niet waarom, I just do :) De kokos en amandel maken deze koekjes echt superlekker!!! Mijn vader en moeder vonden het ook super lekker, dit recept zal ik altijd blijven maken. Super gezond met havervlokken en amandel. 50 gram amandel in dit recept bevat 125 mg calcium en 220 mg fosfor. Fosfor oftewel fosfaat geeft stevigheid aan botten en tanden. De benodigde 100 gram havervlokken in dit recept bevat 400 mg fosfor, deze koekjes zijn dus goed voor onze botten en tanden! Klik op “Meer lezen” voor het recept.
Het orgineel recept heet: Haverkoekjes en heeft eigenlijk 150 gram havervlokjes nodig en geen kokos. De ondertitel van het recept: van havervlokken maakt u deze lekkere koekjes – ze zijn in een handomdraai klaar.

Mijn toevoeging van kokos en vermindering van havervlokjes:

Ingredienten:
50 gr. gehakte noten  (ik heb amandelen gebruikt, wel eerst gewassen en gedroogd)
100 gr. havervlokken (Quaker Oats)
50 gr. kokos
50 gr. tarwebloem
2 tl bakpoeder
75 gr. suiker
100 gr. koude boter
1 ei

Bereiding:

1. De oven voorverwarmen op 200 graden. Een bakplaat met bakpapier bedekken.
2. De bloem zeven. Eerst de droge ingrediënten vermengen. Dan de boter en het ei toevoegen en alles goed kneden. Dit heeft toch echt 5 minuten geduurd bij mij, de koude boter is namelijk moeilijk kapot te krijgen, dus blijven kneden totdat het geheel wat opwarmt en dus ook de boter.
3. Van het deeg 40 balletjes ter grotte van een walnoot vormen. Deze platdrukken en op de bakplaten leggen. De koekjes midden in de oven plus minus 12 min. bakken. Ik had in totaal 30 koekjes en moest de koekjes wel 20 tot 30 minuten laten bakken; totdat ze goudbruin werden.
4. De koekjes vers serveren. In een goed afgesloten trommel kunnen ze ongeveer vier weken worden bewaard.

Ik beoordeel deze lekkere crunchy koekjes met een 9!

Origineel recept 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *