Foto’s verwerken van personen in mijn interieur, is niet mijn ding ook al zijn het mijn dierbaren. Daar is tenslotte een fotoalbum voor. Dat wil niet zeggen dat ik foto’s bij anderen niet mooi vind. Foto’s van gebouwen of natuur dat trekt mij aan. Een tijd terug mocht ik van Canvas Company een willekeurige foto op hout afdrukken. Mijn keuze viel toen op de moskee in Abu Dhabi, Dubai – Grand Zayed Mosque. Degenen die in Dubai zijn geweest zullen de moskee waarschijnlijk gezien hebben tijdens een tour. Wat er zo mooi aan is is de grootte van het gebouw MEGA groot, simpel en sereen door de minimalistisch kleurgebruik van wit en goud met dan toch een subtiele versiering op de grond. De foto op hout laten afdrukken is goed gelukt. Tijdens het bestelproces wordt aangegeven waar precies in de foto de houtsnede wordt gemaakt. Je bent dus al voorbereid waar precies die snede plaats zal vinden.

grand zayed moskee op hout

Een paar leuke weetjes over de bouw van de moskee:
1. in 1996 begon de bouw van de moskee tot aan 2007
2. 3000 personeel ingehuurd en 38 verschillende aannemersbedrijven
3. in de moskee bevind zich s’ werelds langste handgeknoopte tapijt ; 8 maanden voor het ontwerp, 12 maanden voor het knopen en 2 maanden voor het transporteren, trimmen en het weven van alle stukken aan elkaar: een heftige job dus!
4. Aan het tapijt werkten 1200 man en de tapijt zelf is 5600 vierkante meter groot en was daarom te groot om 1 keer naar Abu Dhabi te verzenden. Het tapijt moest ter plekke in Abu Dhabi in elkaar gezet worden
5. zo zijn er veel meer inside feiten over de bouw van deze majesteuze moskee 

Zelf moet ik Dubai nog bezoeken. Wanneer dat eindelijk zover is, kan ik voor nu  de moskee thuis in mijn woonkamer bewonderen: op hout! Hout is authentiek, rustiek en warmer dan een fotolijstje. Ik ben op zoek gegaan naar originele ideeën om af te laten drukken op hout en – die zijn er.


1. klassiek mooi en ook wel geinig dat er op hout een boom wordt afgebeeld
2. natuurfoto invalshoek van beneden naar boven, dat zie je niet vaak

3. een quote met wat versiering hier en daar, perfect voor jezelf, maar ook als kado
4. Wood words, leuk bedacht! Beetje zoals tegel wijsheden, maar dan op hout

Voor de DIY Creatieveling

Je kunt een extra persoonlijke tintje geven door een kransje  of andere attributen te plaatsen. Of maak in 6 stappen je eigen foto op hout zoals op onderstaand plaatje rechts. Je gebruikt hiervoor acrylgel met een foto op normaal papier afgedrukt.
afbeeldingen op hout

Win 25 euro bij canvas company

Van Canvas Company mag ik 1 van mijn lezeressen blij maken met een tegoedbon van 25 euro. Hiermee kun je een foto op hout laten afdrukken (als je geïnspireerd bent geraakt door het bovenstaande) of een foto op canvas. Wat moet je doen om hierop kans te maken? Omdat ik een tijdje uit de running ben geweest met het bloggen, zou ik het leuk vinden als je hieronder in de comments aangeeft over welk onderwerp(en) ik de komende tijd over kan bloggen. Wat zou jij leuk vinden om hier op de blog te lezen? Vertel het mij en ik doe de research mét een artikel!

23 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

Afbeeldingen 1, 2, 3 en 4
DIY pinterest
DIY 1001pallets.com
Grand Zayed moskee aan het water
Informatie over Grand Zayed moskee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *