collage_header

O o ooooowww afgelopen week maakte ik weer minder foto’s! Gelukkig herpakte ik me tegen donderdag weer, maar moet me direct na het weekend echt weer even focussen, ha. Deze week stond voor mij in het teken van Ayurveda. Ik ben een enorme fan van Ayurveda met name oil pulling, maar ook het feit dat je een bepaalde type bent en dat je dus van bepaalde voeding meer of minder moet eten om in balans te komen.

Het boek “the modern Ayurvedic Cookbook” (het pdf bestand kun je trouwens hier gratis downloaden/inzien) heb ik al een paar maanden in bezit. Via dit boek kun je door middel van een vragenlijst je type (dosha) achterhalen. Het boek is verder ingedeeld per ontbijt, avondeten, snacks en desserts. Bij elk gerecht wordt aangegeven wat het gerecht doet voor een type persoon/lichaamstype. Leuk zo een boek, maar ik had toch wel echt behoefte aan een consult van iemand die hierin gespecialiseerd is, want Ayurveda gaat veel verder dan alleen voedsel. Ik ben van plan om een aparte blog te schrijven hierover, maar afgelopen donderdag ben ik dus eindelijk op consult geweest!

mondayMaandagavond bracht mijn vader eten van de moskee. De Surinaamse moskee  heeft iedere maandag ouderenavond en dan wordt er voor ze gekookt. Een kennis van mijn vader kookte die dag (moskee heeft ook een eigen keuken) en hij had echt zo heerlijk gekookt, de kip was verrukkelijk helaas zie je de kip niet zo goed op de foto. Het was echt goed gekruid.

tuesday

Dinsdag zag ik een leuke ticket richting Suriname voor maar 665 euro, niet dat ik er naar toe zal gaan, maar vind het altijd wel leuk om dit bij te houden. Vooral voor mijn moeder of kennissen die op zoek zijn naar een goedkope ticket. Wij boeken de afgelopen jaren trouwens onze tickets altijd via Satyam Reizen in Den Haag en dat is ons goed bevallen. Paar jaar terug kon je echt tickets vinden van rond de 500 euro, maar die zijn er de laatste twee jaar niet meer, helaas! Laatste hoorde ik dat Turkish Airlines ook vluchten wil aanbieden omdat er in Suriname ook Turkse ondernemers zijn. Die zijn de hoge vliegtarieven ook zat en willen dus concurreren met Surinam Airways. En dat vind ik een goed initiatief!

thursdayWhoops, told ya woensdag geen foto gemaakt ­čÖü ┬áDonderdag eindelijk de Ayurveda consult! Na werk vertrok ik samen met een vriendin naar de Ayurveed (of dit de juist benaming is i dont know, maar ik vind het wel leuk klinken). Voor dinner gingen we naar Julia’s en wow dat was wel even hectisch/druk. Wel heel gaaf om de Julia Chef’s in actie te zien. Elk gerecht wordt namelijk in een schone pan bereidt, en de vaatwassers bevinden zich vlak onder het werkvlak. Ik nam een vegetarische penne, tomatensaus, kaas en rucola.

Mijn vriendin deed eerst haar behandeling bij de Ayurveed en daarna zou ik mijn intakegesprek doen. Zij deed een ghee oogbehandeling om het zicht en helderheid te bevorderen. Ze was er erg tevreden over. Mijn intakegesprek duurde iets langer dan een uur en er werd vastgesteld wat voor type ik was en dat is een lucht/vuur type. Wat mij best teleurstelde was het feit dat een lichaamstype niet zomaar verandert, dus ik wil graag aankomen, maar echt vol vol word ik niet ok, wel een paar kilotjes erbij. Mocht ik toch zoveel aankomen dat ik dikker ben dan normaal dan zou dat toch niet gezond zijn. En iemand die echt vol vol is kan niet ineens mager worden, dat zit gewoon niet in de lichaamsbouw en dat is ergens ook wel logisch…

Ik kreeg heel veel tips die ik hier niet zal schrijven, maar in een ander post over Ayurveda, tenminste als jullie dat ook wat lijken? Ik kreeg ook (heel lief!) een doosje Yogi Tea Jasmijn thee omdat bij mijn type heel goed past.

fridayDonderdagavond kreeg ik via Whatsapp een update van een vriendin dat ze de reclame van V.I.Poo zag. Kennelijk is dit dus een spray die je spuit voordat je je grote ‘behoefte’ doet en als je daarna doortrekt dan hoef je geen toiletspray te gebruiken want je ruikt dan namelijk niets. Er zit hier wel een nadeel bij, maar daar ga ik volgende week over bloggen ­čśë Heb jij de reclame al gezien? Toevallig zag ik vrijdagochtend via Facebook de reclame ook.

Vrijdagmiddag hoefde ik geen lunch mee te nemen want mijn super lieve collega maakte deze salade voor mij en 2 andere collega’s. Het was lekker gekruid en de crispyness van de mais, paprika en uien waren on point!

saturday

Zaterdagochtend had ik een afspraak staan bij mijn cosmetisch arts in Rotterdam voor een laserbehandeling. Ik had en heb nog steeds last van acne, nu kan ik het nog wel goed controleren, maar ik heb wel diepe littekens eraan overgehouden. Die ik met de laserbehandeling wil verminderen. Dit was mijn derde laserbehandeling en omdat het nu lente begint te worden, mag ik de behandeling niet meer doen omdat de kans op hyperpigmentatie door de zon te groot is. Ik kan wel zeggen dat mijn littekens zeker zijn verminderd tot zo een 40% en ben erg benieuwd of de laatste behandeling dit percentage zal verhogen. Enige nadeel van de laser is dat ik bijna een hele week met een soort van verbrand gezicht rondloop; het ziet er echt niet uit. Maar ik ben het na al die jaren met chemical peels enzo wel gewend en vind het ook wel stoer van mezelf dat ik het wel aandurf om in het openbaar zo rond te lopen. Verrassend genoeg zegt nooit iemand wat tegen me, tuurlijk zie ik soms wel iemand kijken, maar je moet dan wel echt heel goed kijken om het te zien.

Hier ben ik onderweg naar de laserbehandeling. De behandeling an sich is best pijnlijk, uiteindelijk is het toch je huid ‘verbranden’ en ja dat is best gevoelig het voelt net aan alsof iemand je met een elastiekje zo tegen je huid schiet, zeg maar.

Na de laserbehandeling deed ik de afwas thuis en ik voelde me gemotiveerd om mijn chocolade cranberry Griekse yoghurt (met speltmeel) te maken. Sorry, Nesrin er zit wel echt suiker in, zo een 16,5 gram suiker per muffin (10 stuks). Just look how yummie that looks! So gooooood zelfs mijn vader die HEEL kieskeurig is met food, vind deze muffins heerlijk. Trouwens wist je dat er een verschil is tussen muffins en cupcakes? Hier lees je precies wat het verschil is.

En al dat yummie-ness hield niet op, want mijn ouders besloten om gado gado te maken in (het Surinaams pitjol). En dat is eigenlijk gestoomde groente zoals kousenband, tauge en paksoi. Gado gado of pitjol is niet compleet zonder echte Surinaamse pittige pindasaus. Normaal eet je dit gerecht niet met vlees, maar m’n vader maakte er ook wat kip erbij met wat zwarte peper en basilicum heel basic en oh my….so good!

sunday

Zondag is echt mijn chilldagje en in de avond maakte ik wat chaithee met amandelmelk. Gewoon met wat kruidnagelpoeder en wat kaneel. Via Pinterest zag ik dat je amandelmelk wat dikker kon maken met tapioca poeder. Dit heb ik bij de Toko gekocht. Ken je die bubble tea’s? Met van die balletjes erin? Dat zijn tapioca balletjes en die zijn gemaakt van gedroogde cassave. Dat tapioca poeder wordt dus gemaakt van gemalen tapioca balletjes. En hiermee kun je sauzen of dranken wat dikker maken. Ik had volgens mij niet genoeg in mijn chaithee gedaan want het was niet echt superdik, de hoeveelheid moet ik de volgende keer effe verhogen.

Ken jij  tapioca of Bubble Tea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *