Een jaar terug was ik naar de Nationale Gezondheidsbeurs en wat heb ik genoten. Dit jaar is de beurs weer terug! Op de beurs kun je letterlijk vanalles op het gebied van gezonde leefstijl zien. Natuurlijk ga ik dit jaar weer en ben erg benieuwd naar nieuwe healthy drankjes, voeding, etc. Vorig keer ben ik niet supervroeg naar de beurs geweest, maar mijn plan is om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Je kunt namelijk o.a. interessante workshops bijwonen. Dan heb ik tenminste het gevoel dat ik alles heb gezien.

Vanaf 11 t/m 14 februari vindt de Gezondheidsbeurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Voor meer info zie de website http://www.denationalegezondheidsbeurs.nl/ En bekijk hieronder mijn ervaringen van vorig jaar.

collage_header_nationale_gezondheidsbeurs_1_2
Op 2 tot 5 februari vond de nationale gezondheidsbeurs plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Ik ben nog nooit naar de beurs geweest en het leek mij ontzettend leuk om dit event samen met mijn moeder te bezoeken. In het artikel “5x wollen jassen onder de 50 euro” heb ik verteld dat ik door het online shoppen minder vaak een gezellig dagje uit heb met m’n moeder en dat vind ik echt jammer. Dit heb ik ruimschoots goed kunnen maken met haar 🙂

Bij binnenkomst kreeg je het programmaboekje en dat was erg handig want daarin stond naast het programma een checklist om bijv. chocola zonder suiker te proeven of om je cholesterol te checken. Ook het nummer van de standplaats stond bij elke activiteit vermeld. Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave
checklist

Bij binnenkomst kon je gelijk een kussen kopen die 10 euro kostte i.p.v.69,95. De kussens gingen hard en wij kochten er ook twee, maar toch ben ik aan het twijfelen of het kussen echt 69,95 kostte want tjah, iedereen kan zo een velletje papier er tussen schuiven, nietwaar? 😛 De verkoopster was zeer overtuigend.
kussen Het kussen is stevig.

Okay, beetje raar dat er op een gezondheidsbeurs ijsjes worden verkocht, maar in eerste instantie dacht ik ECHT dat er gratis ijsjes werden gegeven. Zou jij dat ook niet denken?
gzhb5
Toch maar 2 ijsjes gekocht omdat mommy zoveel van softijs houdt en het was nog best duur ook: 2,50! In ieder geval zaten we wel vol voor de lunch, dus hoefden we geen lunch te kopen, hoewel ik daar wel naar uit keek 🙁 Volgende keer laat ik me niet verleiden! En ik hoop bij deze jij ook niet.

Voor mijn moeder kocht ik de goud zilveren gezondheidsarmband waarin koper en magneetjes zitten verwerkt (onder de groene horloge). Er wordt gezegd dat de magneetjes ervoor zorgen dat de rode bloedlichaampjes een extra stoot energie krijgen. Of dit waar is weet ik niet, maar mijn moeder wilde graag een armband.
gzhb4
Ze zal niet in Nederland zijn voor haar verjaardag, maar zal dit met haar ouders in Zuid Amerika vieren. Dus zo ben ik toch een beetje bij haar 🙂

Na het armbandje, gingen we wat thee drinken van thermae2000 waarmee je je lichaam kunt ontzuren. Er waren ook heerlijke rozijnen havermout koekjes die gingen snel op!
gzhb1

Wauw, de hele dag thee proeven, wat een verwennerij! En nog wel thee van Yogi Tea 😀 Die zijn echt lekker
gzhb3

Ik proefde de nieuwe versie Chai hierbij hoef je alleen wat melk bij toe te voegen en je hebt instant chai thee (zitten wel suikers in helaas)
gzhb2

Ook cosmetica op natuurlijke basis mocht niet ontbreken op de beurs
gzhb6

Ik ging voor een shot visolie met citroensmaak. De visolie heeft ook toegevoegde vitamine D. Zelf heb ik een gebrek aan vitamine D waardoor ik de neiging heb tot neerslachtigheid en depressiviteit als ik geen vitamine D op tijd inneem. De visolie smaakte verrassend goed en fris door de toegevoegde citroensmaak! Er waren mensen die het niet aan durfden om het te drinken. Mijn moeder vond het knap dat ik het op dronk.
gzhb9

Kennelijk bestaat het merk vanaf 1853 en ook gebruikt het bedrijf duurzame vis (hiervoor hebben ze een certificaat). Wat ik een geruststellende gedachte vind. gzhb10
Visolie is ook erg goed voor anti aging dus dit wil ik wel echt hebben voor mijn dagelijkse inname. Dan hoef ik niet meer apart vitamine D te kopen, maar dan heb ik visolie EN vitamine D in 1 product.

Nog meer thee! Dit is groene thee en de gedroogde thee kun je de hele dag door laten trekken EN de blaadjes zwellen op. Dit wist ik niet en vond ik best cool om te zien (rechter schotel).
gzhb12

Plus zo een handig uitlek bakje om de thee in te laten trekken voor in de theemok
gzhb11

Ik deed een menstruatietest (lees vragenlijst beantwoorden) en daaruit bleek dat ik in aanmerking zou komen voor endometriose. Endometriose houdt in dat je tijdens je menstruatie ontzettend veel pijn hebt.
gzhb13
Ik ben blij dat ik de test heb gedaan er werd mij verteld om de gyneacoloog te bezoeken en ondanks al die jaren van pijn was dat mij nooit verteld of kwam ik daar ook niet op. Dus dit vond ik echt heel erg nuttig! Ook kan ik de vragenlijst en mijn score aan mijn huisarts laten zien voor een doorverwijzing.

Mijn moeder wilde de cholesterol test doen, het was wel enorm druk: een lange wachtrij.
gzhb16
Gelukkig was haar cholesterol goed. Zelf heb ik dit niet gemeten want ik ben best slank en ik eet bewust weinig vet anders krijg ik uitslag op mijn gezicht (puisten). Toch vind ik het interessant om te weten wat mijn vetpercentage is, maar ik had gewoon geen zin om in de lange wachtrij te staan. Volgend jaar ga ik het gewoon doen!

Terwijl ik aan het wachten was op mijn moeder zag ik twee interessante dingen:
gzhb18
Hoe grappig is dat?

gzhb17
Wist jij dit? 😛

Ander interessant ding was de natuurlijke anti conceptie middel. NEE het is niet iets wat je moet slikken. Dit is een apparaat dat je iedere ochtend in je mond moet doen voor een paar seconden. Het meet namelijk je lichaamstemperatuur en daardoor weet je of je vruchtbaar bent of niet. Er is ook een speciale versie om zwanger te worden namelijk de babycomp.
gzhb19
Het is prijzig, maar ik zou het er wel voor over hebben: geen gerotzooi met hormonen en je hebt inzicht wanneer je ovuleert.

Nog meer drank, D-drinks was aanwezig met de laatste gezonde drankjes
gzhb20

Mijn moeder deed de hoge bloeddruk test en ik deed de BMI (Body Mass Index) test. Hierbij wordt gekeken of je gewicht, leeftijd en lengte met elkaar overeenkomen. Het blijkt dat ik goed op gewicht zit. Ik ben altijd bang dat ik ondergewicht ben omdat ik daar de neiging voor heb. Maar gelukkig net niet!
gzhb14

Mommy kreeg onderstaand mini EHBO kit na haar hoge bloeddruk meting (handig om te hebben!)
ehbokit

In Turkije is het mogelijk om een soort van healthy vakantie te doen. Er is dus een hotel waarbij je met het hele gezin lekker kunt relaxen en tot rust kunt komen. Dit lijkt mij zo leuk!
gzhb7
Ook kun je in Turkije je ogen laseren dat kost 1300 euro per oog. Je wordt dan opgehaald vanaf het vliegveld en begeleidt door een tolk.

Tarwegras is helemaal in en supergezond om door je smoothie te doen. Alleen vaak smaakt het echt naar zeewier ofzo, niet echt heel prettig. Maar de poedermix van Super Food bevat camu camu en dat zorgt ervoor dat die nare bijsmaak verdwijnt, cool he?
gzhb23

Een overzicht van alle healthy poeder mixjes die online worden verkocht
gzhb25
Ik wil heel graag de Forever Beautiful mix, die kan ik bijvoorbeeld bij mijn havermout doen iedere ochtend. Lekker anti aging de ochtend starten 😀 Beauty komt toch van binnenuit?

En dan wat eyecandy, hey! Ik heb het over de zelfgemaakte energie balletjes die gemaakt zijn van dadels, amandelen en de chocolate lover mix…..
gzhb26
Maar wel lief dat hij voor de camera wilde staan, toch? His name is btw Michael: http://www.yoursuperfoods.nl/pages/about-us

Een bodyscan in Nederland? Ik dacht dat alleen in Duitsland of in het buitenland werd gedaan.
bodyscan
Het is best betaalbaar ook nog eens (onder de 100 euro) en je kunt het vergoed krijgen van de zorgverzekeraar! Je moet hiervoor wel helemaal naar Hengelo of Deventer, maar ach dan maak je er gelijk een dagje uit van?

Ook Eat Natural was van de partij en mocht je de nieuwste smaak coffee & chocolate proeven, helaas zit er pinda in en daar ben ik allergisch voor 🙁
gzhb21

Een elektrische verdamper met een heerlijk luchtje werkt aromatherapeutisch: het rook echt heerlijk. Ik moest mezelf inhouden om het niet te kopen! Het is best een grote uitgave en ik had al best een grote aankoop gedaan voor mijn moeder.
gzhb22

Ook werden er leuke sjaals verkocht met kettingen. Je mocht zelf een kleur sjaal uitkiezen met een leuke ketting er was enorm veel keus.
gzhb28

Sorry voor de blurry foto’s, maar je kunt hier zien de wijze waarop je de sjaal met ketting kunt dragen. Persoonlijk vind ik de laatste foto het leukst waarbij de sjaal laag wordt gedragen.
ketting

Ik weet dat het masseren van bepaalde plekken op je voeten lichamelijke klachten kan verminderen, maar toch vergeet ik het vaak….
gzhb8

Goeie zet die we maakten voordat we richting huis gingen: een voetmassage! De verkoper was zo lief en enthousiast ik voelde me op mijn gemak en welkom. Dat is echt fijn als iemand je zo kan laten voelen.
gzhb27

De machine ging echt tekeer, het vibreerde echt enorm en mijn benen die gingen er zelfs van jeuken. Dit heb ik ook vaak als ik ineens besluit om buiten een kwartier te wandelen ofzo. En die jeuk houdt in dat je bloedsomloop op gang komt. Dit wist ik niet.
gzhb29

Zo dat was mijn UBER lang verslag van de gezondheidsbeurs. Ik vond het ontzettend leerzaam en voelde me helemaal op mijn plek juist omdat ik zo een ‘health freak’ ben. Ook heb ik niet het gevoel dat ik alles van de beurs heb meegemaakt en ik wilde graag nog een dag ernaar toe gaan juist om ook de workshops en seminars (en overige producten) mee te maken. Maar daar hou ik volgend jaar rekening mee.

En dan toch nog iets over de goodybag, deze heb ik niet gekregen want die waren OP! Ja, heel teleurstellend. Zo rond 15.00 s’middags zagen m’n moeder en ik dat er goody bags werden uitgedeeld en wij dachten ach joh, het is hier veels te leuk we wachten wel tot dat we weg gaan om 18:00. Big mistake, we hadden gelijk die goody bag moeten pakken toen we ze zagen 🙁 Dus dat is weer een leermoment voor de volgende keer.

Wat vind jij van de beurs?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *