1keukenkast
Voorheen zag mijn keukenkastje er zo uit: een aantal borden opeen gestapeld. Je wilt niet weten hoe irritant borden opeen gestapeld zijn…. als je een bord nodig hebt, dan moet je eerst de kleinere borden eraf halen of je gaat gelijk voor het groter eerste bord dat net onder de laatste kleine bord ligt. Het maakt niet uit wat je tactiek is: gekletter zul je altijd blijven horen. Ook bij het opruimen van de vaat, borden terug plaatsen in de stapel? Reken maar op een hoop gekletter: i just hate that!!

2houtenbordenrek
Nu zag ik bij de Ikea de keukenafdeling dat ze van die handige houten bordenrekjes hadden, maar ik kon ze nergens vinden in de Ikea. Ik zag maar geen prijskaartje bij het rekje. Uiteindelijk vroeg ik het aan de medewerker en tot mijn verbazing antwoordde die: “die verkopen wij helaas niet, mevrouw” en ik keek hem echt verbouwereerd aan. Ik bedoel hoe kan dat? Dat de Ikea een simpel bordenrekje niet verkoopt? En het is bovendien waar ook nog, want online kan ik niets vinden in het Ikea assortiment. Zwaar teleurgesteld keerde ik weer terug naar huis, naar de lelijke opeengestapelde borden….

Ergens wist ik dat ik de houten bordenrekjes bij Dille&Kamille zag. Even op hun website gekeken en ja, hoor ze hadden eindelijk de lang begeerde houten bordenrekje waar ik naar zocht. Afijn, op weg naar Dille&Kamille kwam ik langs een andere kookwinkel namelijk Dok Cookware. Ook daar zag ik de houten bordenrekjes, ik wilde al naar Dille&Kamille vertrekken. Tot mijn man mij dwong om aan een medewerker te vragen of zij het bordenrekje ook verkochten. Rara? Ook daar verkochten ze het niet en sterker nog ze hadden de bordenrekjes van Dille&Kamille! Hhaha, was dat even grappig daar was ik dus onderweg naar.
3houtenbordenrek

En ja hoor, daar was mijn schatje. De bordenrekjes gaan best snel bij Dille&Kamille want de maat die ik wilde was er niet en moest er 1 van de showcase weg. Dille&Kamille gebruiken nameljik de bordenrekjes echt voor bijna alles, voor het sorteren van muffinvormen tot aan receptenboekjes. En kun je het ze kwalijk nemen? De bordenrekjes zijn awesome organizers. Hierin passen 5 borden, maar volgens mij hebben ze ook nog een versie waar je 7 borden in kunt plaatsen. We wisten niet zeker of die in onze keukenkastje zou passen.
4collage_houten_bordenrek_onderkant

En dit is mijn after shot van mijn keukenkastje, ziet het er niet goed uit? En zoveel minder gekletter in de keuken. We wonen maar met zn tweeen en zoveel borden hebben we echt niet nodig. De rest van de borden heb ik apart gehouden in de berging. Als er gasten komen dan halen we de overige borden tevoorschijn.PLUS ik voel me zo organized als ik mijn keukenkastje open omdat het er overzichtelijk en netjes eruit ziet.
5after

Dit bordenrekje heb ik op mijn eigen kosten aangeschaft. Nu ben ik erg benieuwd hoe anderen hun borden opbergen, deel het hier! Misschien is jouw manier van opbergen veel handiger dan dit bordenrekje 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *