Altijd hoor je op het nieuws hoe goed het Nederlands drinkwater wel niet is, wij hebben de beste drinkwater  ter wereld…. Ja,ja totdat ik dus dit artikel las: Nederlands drinkwater bevat meer geneesmiddelen dan nodig DAMN ik was geshokkeerd! Ok, in het artikel stond wel “De concentratie geneesmiddel in drinkwater is te laag om schadelijk te zijn voor mensen. ” OKAY…maar dat neemt het feit niet weg dat er toch diverse geneesmiddelen in het water zit. Ik was zo trots op het feit dat ik kraanwater dronk en dat ben ik nu niet meer. Ondanks dat ik weet dat je lichaam wat ‘bacterie’ nodig heeft. Sindsdien durf ik niet meer kraanwater te drinken. Ik drink nu alleen gekookt water dat ook nog eens gefilterd wordt door een pretty cool waterfilter fles. Het is de Bobble waterfles ik zag deze waterfles voorheen al maar nam nooit de moeite om te bekijken wat het precies inhield. Ik nam aan dat het gewoon een designersfles was, dat is het ook maar met een extra handige functionaliteit: het filtert water terwijl je drinkt. Dus ik hoop double safe te spelen als ik mijn water kook EN het gekookt water door een waterfilter drink. Ik klink misschien erg panisch, maar misschien is dit een fase waar ik door heen moet?
Waarom heb ik gekozen voor de Bobble waterfilter fles?
  1. de waterfles is gemaakt van gerecycled plastic – no worries! Het is BPA plastic dat houdt in dat dit geen schadelijke plastic is, dus geen zorgen over water dat naar plastic smaakt of water dat schadelijke stoffen van het plastic bevat
  2. de waterfilter vervang je na 2 maanden of nadat je 300 keer uit het flesje hebt gedronken (yeah right alsof ik ga tellen hoe vaak ik uit dat flesje drink pffff)
  3. de waterkwaliteit wordt door de filter verbeterd
Wat is mijn ervaring met de Bobble waterfilter fles?
  1. De plastic van het waterflesje is niet hard, het is juist erg flexibel. Dit moet ook want je moet de fles knijpen om water eruit te drukken om dit vervolgens te kunnen drinken. Logisch want het water moet door de filter geduwd worden.
  2. Water smaakt inderdaad anders niet zo ‘hard’ als rechtstreeks uit de kraan
  3. De plastic van de waterkan (1.5 liter) is wel hard, de waterkan heb ik ook erbij gekocht
Al met al ben ik best tevreden met de water Bobble. Het waterflesje van 0.5 liter kostte maar €9,99 en de waterkan van 1.5 liter heeft €24,99 gekost. Beide items heb ik bij de Bijenkorf gekocht op de kookafdeling. Ook de filters zijn bij de Bijenkorf te koop.
Ik heb gekozen voor een donkerblauwe waterfilter voor mijn drinkfles en een zwarte waterkan voor in de keuken:

 

De design van de waterkan is echt super! De waterkan oogt namelijk erg slank (het is niet breed) en neemt niet veel ruimte in de keuken, maar het bevat wel een mooie inhoud van 1.5 liter
Wat vind jij van gefilterd water?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *