header_DIY_kokos_deodorant
Voor mij is deze deodorant 1 van die dingen waar ik serieus op kan bezuinigen. Het is goedkoop, natuurlijk en makkelijk te gebruiken. Het fijne van deze DIY deo is dat je zelfs tot de volgende ochtend niet naar okselzweet ruikt. Wat heeeel fijn is als je een partner naast je hebt liggen 🙂 Ik ben al een hele tijd fan van baking soda als deodorant in 2011 blogde ik er al over en sindsdien gebruik ik het ook. Maar alleen baking soda (zuiveringszout) gebruiken dat kan best messy worden in de badkamer (baking soda is namelijk los net als poeder)! Nu zag ik dat blogster FreshDimez een veel makkelijkere manier heeft om de baking soda in een vastere vorm te maken. Deze nieuwe deodorant vorm heb ik de laatste paar maanden iedere dag gebruikt en I LOVE IT!

Click here to read this article in English

collage
Namelijk met kokosolie! Zorg ervoor dat de olie vloeibaar wordt door de pot in wat warm water te plaatsen OF wat olie in een kom in de magnetron.

deo
1. Mix ongeveer 16 eetlepels in een apart bakje met 5 eetlepels baking soda. FreshDimez doet er ook wat maizena door. Dit doe ik niet want zonder maizena werkt de deodorant net zo goed (is mijn ervaring). Ik heb hier best veel gemaakt, maar FreshDimez heeft een kleiner recept. Die raad ik dus ook aan als je dit voor het eerst zal maken.
De hoeveelheden die ik hier trouwens geef zijn niet ‘verplicht’. Kijk zelf even aan welke hoeveelheden jou prettig lijkt wanneer je bezig bent met de samenstelling. Baking soda kan wat agressief zijn als je een gevoelig huid hebt.

2.Je laat de olie met de bakingsoda even staan zodat de olie weer hard wordt. Of je kunt de deodorant ook in de koelkast afkoelen als je niet te lang wilt wachten.

En that’s it! Zoals je ziet is het maken van je eigen deo SUPER makkelijk 😀

vingerkokosdeofinal
De deo eerst wat opwarmen door deze tussen je vingers te wrijven en dit wrijf je dan in op je oksels. In de zomermaanden is de deo veel zachter en in de winter weer wat harder.

Wat ik ook heb geleerd van FreshDimez is dat kokosolie ook goed werkt tegen zweetgeur (i did not know that!).
readyforuse
En je bent weer zo fris als een hoentje tot de volgende dag! Ik ben van plan om dit ook voor een aantal vriendinnen te maken zodat zij het ook kunnen proberen, ben zo benieuwd wat hun ervaringen zullen zijn 😀

Zou jij deze DIY deo ook willen maken en welke deo gebruik je nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *