apps
Deze 3 handige apps kan ik niet meer zonder….klinkt een beetje overdreven, maar het is echt zo!

Dragon NaturallySpeaking Dictation
Met deze app kun je je eigen woorden opnemen (niet nieuw), maar terwijl je spreekt tikt de app letterlijk wat je zegt (dat is wel nieuw, althans voor mij)! Je kunt dus makkelijk emailberichten inspreken, whatsapp berichten, gewoon tekst naar jezelf emailen voor het bloggen, of voor een memo, etc.
Dragon-Dictation
Je kunt ook makkelijk zelf woorden erbij tikken als je die bent vergeten, je kunt zoveel mogelijk stoppen en verder gaan met je voice opname als je wilt. De Dragon Dictation app werkt het beste op de Iphone. Wat ik tot nu toe online heb gelezen is dat de app voor de Android niet zo goed werkt als voor de Iphone. Mijn ervaring met deze app (ik heb een Iphone): amazing, Nederlands of Engels it doesn’t matter het maakt weinig fouten. Je moet uiteraard wel goed articuleren.

Life360
Dit is een GPS traceer systeem, in eerste instantie hebben mijn man en ik de app gedownload omdat ik een keer mijn telefoon thuis was vergeten, maar er niet zeker was of het wel echt thuis was. Het leek ons dus handig om dit te installeren voor het geval van diefstal of iets dergelijks. Een leuke (of misschien niet zo leuke) bijkomstigheid is dat we elkaar ‘where abouts’ kunnen zien. Ik krijg altijd een berichtje op mijn telefoon en een email wanneer mijn man het huis verlaat en weer thuiskomt. Dit scheelt ons weer een hoop nutteloze telefoongesprekken met “waar ben je?”. Geen zorgen, je kunt je ook altijd weer ‘onzichtbaar’ maken zodat je niet traceerbaar bent.
Product Tour - Life360 - The New Family Circle 2014-08-25 22-38-26
Ik vind het leuk om -als ik eens een keer- op tijd op werk arriveer dit aan mijn man te laten weten, dus dan doe ik een ‘check in’ en dan krijgt mijn man een berichtje op zijn telefoon: “just checkin in ;-)”. Ik ben niet altijd bezig met de app om te zien waar mijn man zich bevindt, maar het is fijn om te weten wanneer een geliefde thuis en veilig is 😉 Dit kun je dus ook doen met overige familieleden en dan heb je een familiekring oftewel een Life360 family circle.

YellowBrick
Parkeren met je telefoon is wat deze app doet. Ik gebruik de app nu al een paar maanden en I love IT! Het enige wat je hoeft te doen is het parkeerautomaat nummer invoeren en op de start knop klikken en klaar! Nadeel is wel dat je transactiekosten betaalt, ik dacht iets van 0,20 cent per keer. Maar dat houdt wel in dat je niet naar het parkeerautomaat hoeft te lopen en je betaalpas erin moet steken en al die stappen moet volgen om uiteindelijk te betalen. Bovendien heb je zelf in de hand wanneer je het parkeren eindigt, je bent dus niet afhankelijk van het tijdsbestek van het parkeerautomaat. Als je een ticket koopt van 15 min. dan moet je binnen dat tijdsbestek weg of een nieuwe ticket kopen.
Yellowbrick - Straatparkeren 2014-08-25 22-57-30
Zelf heb ik YellowBrick via de ANWB waar ik lid van ben, via de ANWB kun je namelijk eenmalig 10 euro betalen voor een lidmaatschap van YellowBrick. Hierbij krijg je een online account plus een transponderkaart voor achter je voorruit, zodat parkeerwachters zien dat je gebruikt maakt van YellowBrick. Enig nadeel met Yellow Brick is dat je je parkeertransactie niet moet vergeten. Dus dat je weg rijdt zonder je afgemeld te hebben (tijd kost geld, letterlijk in dit geval!). Je kunt hiervoor een uitgebreider abonnement nemen waarbij je een sms reminder krijgt. Zelf vind ik het handiger om de alarm op je telefoon te gebruiken als reminder.

Wat vind jij van deze apps en welke app(s) is jouw favoriet op jouw telefoon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *