kokosolie_hormonale_balans_header2
Het lijkt net alsof kokosolie de laatste hype is, maar in de meeste Caribische landen en
Aziatische landen wordt de olie al eeuwen lang gebruikt. Kokosolie kan namelijk heel goed tegen hitte in tegenstelling tot bijv. olijfolie. De structuur en de voedingswaarden blijven dus behouden als de olie wordt verhit.

Hormonen

Kokosolie heeft enorm veel gezondheidsvoordelen, maar laatst las ik een stuk over hormonen waardoor mijn kijk op hormonen en kokosolie is veranderd. Het blijkt namelijk dat je met voeding heel goed je hormonen in balans kunt houden, hier was ik me niet zozeer van bewust. Tuurlijk, gezond eten is een pre voor een goede huid, maar dat het direct verband houdt met je hormonen? Ik dacht altijd dat je geen controle hebt over je hormonen, dat je soort van uitgeleverd bent aan je hormonen zoals bijv. met hormonale acne. Dit is het tegendeel en naast goede voeding met anti oxidanten (groene groenten en fruit), heeft kokosolie een goede invloed op je hormonen.

Hoe te gebruiken?

Wellnessmamma geeft het advies om iedere dag 1/4 kop kokosolie te consumeren. Zij doet dit door de olie in een kop koffie te doen (waarschijnlijk de olie door de dag heen verdeeld). Zelf drink ik geen koffie, maar thee. En de afgelopen 2 weken heb ik dus iedere dag in de ochtend of de avond (als ik het in de ochtend vergeet) 1 theelepel kokosolie in mijn thee gedaan. En dit is goed te doen! Ik vind het zelfs lekker romig en mooie bijkomstigheid is dat je lippen na afloop lekker geolied zijn 😀

Uiteraard moet ik meer met kokosolie koken. Maar voor nu vind ik de olie in de thee een goede startpunt. Jij ook?

Je hormonale balans op peil houden daarvoor moet je iets meer voor doen dan alleen kokosolie nuttigen. Slaap, beweging, etc, dragen allemaal bij aan een gezonde hormoonhuishouding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *