rosti_mepal_review_keukenorganizer_knoflookperk
Ik heb vaker items van Rosti Mepal ontvangen en reviews over geschreven, zoals de tea time set en de lunch box To Go Elipse (en yes, ik gebruik beiden dagelijks zo handig dus als je tijd hebt, bekijk de reviews). Vaak als ik het merk Rosti Mepal noem tegen mensen in mijn directe omgeving dan zie ik vaak gezichten met een groot vraagteken 😛 Terwijl iedereen wel EEN product van Rosti Mepal thuis heeft, maar het gewoon niet weet. Het allerleukste wat ik van het merk vind is dat er telkens nieuwe handige producten erbij komen. De nieuwste laatste toevoegingen zijn onder andere de keuken organizer en de knoflookpers. Let’s see waarom ik er weg van ben

Euhm, yep dat is mijn keukenlade what a mess, right? Kun je je voorstellen dat als er even snel een eitje gebakken moet worden dat het dan een zoektocht is naar een spatel? En meestal ligt de spatel niet bovenop zoals op de foto 😛 Ik was dan ook vaak gefrustreerd als ik weer iets niet kon vinden in de jungle van ‘kitchen supplies’…
organizer_ladekast

Ow, yeahhhhh met de organizer kan ik de veel gebruikte keukengerei in plaatsen EN ook nog in mijn keukenkastje opbergen. Mijn man houdt er namelijk niet van wanneer spullen uitgestald staan in de keuken.
2015-01-17 10.07.10-2
Helaas paste de organizer niet in mijn keukenlade, tenminste het paste wel, maar als je een lange lepel erin doet dan gaat de lade niet dicht.

Alleen de witte bak is los en die plaats je dus in het midden. Deze organizer is echt een lifesaver voor mij 😀
organizer_collage_rosti_mepal

En dan mogen we de knoflookpers niet vergeten. Om eerlijk te zijn had ik eerst mijn twijfels, want het zag er apart uit en ligt wat zwaar in de hand
knoflookpers_2_rosti_mepal

Na een aantal keer gebruik, bleek dat het belangrijkste is dat je de knoflook in het midden van de pers plaats. Als je de knoflook teveel aan de zijkant plaatst dan zit er vaak wat knoflook vast in de mesjes.
knoflookpers_inside_garlic_rosti_mepal

Zie het resultaat, ik ben hier echt onder de indruk van, het is zo simpel in gebruik en kijk hoe mooi de knoflook eruit komt
knoflookpers_resultaat_rosti_mepal

MAAR je kunt de restjes knoflook ook heel handig verwijderen aan de bovenkant van de pers (daar is goed over nagedacht!)
knoflookpers_uitschuif_rosti_mepal

Zo simpel in gebruik (ik kan het niet vaak genoeg zeggen) zo makkelijk om af te wassen
knoflookpers_wasbak_rosti_mepal
De knoflookpers ziet er niet uit als een knoflookpers en staat eigenlijk best chique in de keuken 😀

Maar zoals je eerder hebt gelezen hubby vindt uitgestalde spullen niet fijn voor in de keuken DUS dan maar in de keukenkast
knoflookpers_keukenkast_rosti_mepal

In het interview met Eslem van mijnmixedkitchen zag ik dat ze haar knoflook gepeld en al in de vriezer deed. Dit heb ik recent geprobeerd en OMG it totally works!
knoflook_diepvries_gepeld
Omdat een knoflook best klein is, kun je het uit de vriezer halen en even met wat warm water afspoelen en het is ontdooid en klaar voor gebruik (voor de knoflookpers) 😛 Zelf snij ik altijd uien voor in de vriezer want dit bespaart ontzettend veel tijd zie mijn ervaring ermee hier.

De knoflookpers heb ik overigens ook gebruikt voor een luxe feest salade met name voor de wortels, daar moest wat verse knoflook bij:
luxe_feest_salade_groente
Het recept dat ik hiervoor heb gebruikt is van kookhoekje xfaatje en it was amazing!!! Probeer het AUB want het is echt heel smakelijk en je maakt echt indruk, maar het is wel veel werk dus OF je hebt iemand die je erbij helpt OF probeer zoveel mogelijk een dag vantevoren te doen 😉 De rijstsalade is gemaakt met tonijn en groente.

Welk product lijkt jou handig? De organizer, knoflookpers of beiden? Klik op deze link als je benieuwd bent naar de prijs e.d.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *