[NILOU]_hennamasker_001
Henna is een plant dat groeit in Afrika, het Midden Oosten en Zuid Amerika. De plant wordt gedroogd en gemalen tot een poeder. Het wordt al eeuwen gebruikt als decoratie voor op je handen of voeten, maar ook als haarverf. Omdat henna een natuurlijk product is, is het niet schadelijk en heeft ook geen bijwerkingen (mits je het goed gebruikt). Wat je moet hebben is 100% henna zonder toevoegingen. Wist je trouwens dat henna hoofdpijn of migraine kan verminderen?

Henna permanente haarkleuring

Ook kan henna grijze haren kleuren/bedekken én het maakt je haar sterker. Hieronder een filmpje van Youtuber BeautyFoodTips zij kampte met grijze haren sinds haar 14e! Ze heeft dus aardig wat ervaring opgebouwd qua permanente haarkleuringen. Zij zweert bij henna en legt het uit in haar onderstaande video. Deze video werd zó goed bekeken en er werden ontzettend veel vragen gesteld. Door alle vervolgvragen beslootBeautyFoodTips nog een video te maken met alle antwoorden. Voor nu haar eerste video met uitleg en how to. Prik even door haar Engels met een zwaar Italiaans accent want wat ze zegt is echt heel nuttig.

2 DIY recepten

Een lieve lezeres heeft 2 recepten aanbevolen die zij zelf heeft uitgeprobeerd met succes! Deze recepten zijn afkomstig van de Arabische Youtube kanaal Samarelhawanem. Ondanks dat de filmpjes in het Arabisch gesproken zijn, is het recept makkelijk te volgen. Samarelhawanem is een grote organisatie en geeft over elk onderwerp informatie en heeft enorm hoge kijkcijfers.

Henna poeder is groen en als je dit mengt met bijv. water dan wordt de kleur donkerbruin.

Recept 1 voor kastanjebruin haar

Benodigdheden:
kom
lepel
5 volle eetlepels henna.
Een volle glas hibiscus thee (de Tuinen)
2 eetlepels appelazijn
2 eetlepels yoghurt

Je maakt eerst de hibiscus thee. Voor 1 grote kop thee 1 theelepel overgieten met gekookt water en 5 minuten laten intrekken. Het moet donker van kleur zijn. Anders doe je nog klein beetje hibiscus thee erbij. Doe 5 volle eetlepels henna in een kom. Voeg dan telkens, al roerend een klein beetje de hibiscus thee. Telkens goed door roeren totdat het een samenhangend papje wordt. Voeg 2 eetlepels appelazijn en 2 eeltlepels yoghurt. Dan met de lepel goed samen mixen.

Scroll of klik op 1 minuut 52 om te zien hoe het mengsel wordt gemengd met de ingrediënten.

Hoe je verder te werk gaat na het maken v/h masker scroll naar de werkwijze hieronder.

Recept 2 voor bruin haar

Benodigdheden:
5 volle eetlepels henna
5 volle eetlepels cacao
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels appelazijn
glas water

Meng 5 volle eetlepels henna met 5 volle eetlepels cacao in een kom. Voeg 2 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels appelazijn. Voeg dan telkens, al roerend, klein beetje water toe. Tot de gewenste dikte bereikt is.

Vanaf seconde 13 wordt het recept stap voor stap uitgelegd.

Werkwijze

Dit is de ervaring van mijn lezeres de henna kleuring moet ik nog zelf uitproberen.

Ik doe het altijd bij mezelf, maar als je het nog nooit gedaan hebt, vraag iemand anders om het voor je te doen. Je hebt handschoenen nodig, want anders heb je rode handen. Trek iets aan dat vies mag worden. Het beste is om dit in de badkamer te doen. Leg wat kranten op de grond en op de wasbak. Leg de handdoek over je schouders. Verdeel je haren in tweeën. Als je lang haar hebt, plaats de helft van je haar in een knot zodat je makkelijk te werk kunt gaan. Smeer de henna met je handen in je haar. Doe dit pluk voor pluk. Smeer de henna dus dik in. Vermijd contact met andere delen van de huid in verband met verkleuring. Of je kunt vantevoren je huid insmeren met vaseline om dit te voorkomen.

Als je klaar bent dan pak je het in met plastic en vervolgens met een handdoek. Ik zelf doe dit liever overdag en doe er geen plastic of een doek erop. Ik laat het lekker zo drogen. Tenzij je het in de avond doet voor het slapen gaan. De keus is aan jou.

Dit laat je goed inwerken. Het beste is 7 uurtjes hoe langer je het laat intrekken, hoe dieper de kleur is. Daarna was je dit af met warm water en shampoo.

Tips

Voordat je je haar een complete behandeling geeft, eerst een lokje testen. Henna kan het beste gebruikt worden als je donker haar hebt. Als je licht haar (blond) haar hebt, dan kun je een oranje gloed krijgen. Ook als je het gebruikt op geverfd haar, kun je een andere kleur krijgen.

Waarschuwing

In de winter kun je door henna onderkoeld raken! Zorg ervoor dat je minimaal 2 uur in een verwarmde ruimte hebt gezeten voordat je henna gebruikt.

Henna is te koop bij de Tuinen (100 gram), Marokkaanse winkels, Toko, etc. Geen zin in henna? Probeer dan deze populaire DIY honing masker die je haar ook glanzend maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *