spiegel_header_2
Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is het mooiste in het ……. De reden waarom ik nooit een spiegel in mijn woonkamer heb is omdat ik bang ben dat ik dan teveel naar mezelf zal staren 😛
Woman_wearing_earring_in_front_of_mirror

Het is zo menselijk om jezelf even te bekijken als je bij iemand anders thuis bent, in de winkel, op straat bij donker getinte glazen (i know you do…). Mijn moeders woning is op de begane grond dus als mensen voorbij lopen en het is overdag dan kunnen zij niet in onze woonkamer kijken, maar ze kijken wél graag naar de reflectie van zich zelf en dat zien wij ook 😛

inspiratie

Om mijn fobie over spiegels in de woonkamer te overkomen ben ik gaan zoeken naar inspiratiefoto’s. Want een spiegel kan wel degelijk bijdragen aan de sfeer van een ruimte het geeft namelijk meer diepte in bijvoorbeeld een kleine ruimte waardoor de ruimte groter oogt. Ik heb leuke inspiratiefoto’s gevonden mét tips van een interieur ontwerpster hoe je optimaal gebruik kunt maken van spiegels in je woning.

Grote spiegels in een kleine kamer wordt vaak aanbevolen omdat dit de illusie wekt dat de kamer groter is dan dat het eigenlijk is. Persoonlijk vind ik deze spiegel iets te groot. Maar interieur designer Vanessa Deleon vindt grote spiegels die niet opgehangen hoeven te worden, maar lekker op de grond leunen (tegen de muur) juist erg sierend voor een kleine ruimte.
spiegel1_megagroot
Ze zijn perfect voor kleedkamers en je kunt dit soort spiegels heel goed plaatsen in hoeken. Extra bonus is dat als je achter zo een grote spiegel een spotlight plaatst dan geeft dit een ‘glow’ vooral als de spiegel in een hoek staat.

Dit formaat spiegels spreken mij meer aan. Hier zie je trouwens heel goed dat de spiegels het licht reflecteren in de ruimte.
spiegel2

Nog twee laatste voorbeelden van een megagrote spiegel in de woonkamer.
spiegel7
Vanessa zegt dat als je spiegels gebruikt, zorg er dan voor dat de spiegel iets moois reflecteert zoals een mooi ornament, kandelaars of een raam met uitzicht. Dit zorgt voor meer diepte waardoor de ruimte groter lijkt. Positioneer de spiegel dus niet voor een plekje waar het vaak rommelig is of voor een niet zo mooie meubelstuk.

spiegel8

Een spiegel dat op een raam lijkt, zo slim!
spiegel6

Nog een voorbeeld van een “fake window” 😛
spiegel10

Voor een keuken heb je geen spiegels nodig, maar als je er toch 1 zou willen hebben hou dan rekening met water -en vetvlekken en dat het dus veel tijd kost om spiegels schoon te houden.
spiegel5

Een simpele lange dunne spiegel staat ook niet verkeerd (juist erg classy) en zie je dat ook hier gebruik is gemaakt van het licht/raam om meer diepte te creëren?
spiegel9

Een smalle horizontale spiegel past goed in smalle gangen of bij een trap.
spiegel3

Gebruik meubels met spiegels in een kleine ruimte waardoor het lijkt alsof er meer vloerruimte is.
Mirrored-bedroom-furniture-with-antique-style

spiegel_feng_shui
Spiegels in je slaapkamer is volgens de Feng Shui leer helemaal niet goed zegt Vannessa, het brengt namelijk verdriet…. Mocht je toch een spiegel in je slaapkamer hebben, plaats deze dan achter je bed en niet voor je bed zodat je niet wakker wordt met je eigen reflectie in de spiegel. Waarom dit niet goed is heb ik niet uit de tips van Vannessa kunnen halen, maar wel uit een ander artikel. Het blijkt namelijk dat een spiegel het volgende doet in de slaapkamer:

1. spiegels reflecteren energie hierdoor kun je dus onrustig slapen
2. je piekert er meer door
3. een spiegel wordt ook gezien als een ‘derde’ partij in je relatie als deze in je slaapkamer bevindt wat weer ontrouw bevordert…

Woaw dit wist ik allemaal niet! Nu ik dit zo weet, krijg ik nare beelden van de horrorfilm IT met die vreselijke clown die je aanstaart in de spiegel. Ergens toch een kern van waarheid?

spiegels_hangen
Heb jij een spiegel in je slaapkamer? Ik wel en ook nog eens voor mijn bed, er wordt gezegd dat het bedekken van de spiegel voordat je gaat slapen een goede remedie is. Of heb je juist een spiegel in je woonkamer? Zo niet, dan heb ik al wat voorwerk voor je gedaan 😉 Tijdens het zoeken naar inspiratie kwam ik o.a. terecht bij de webshop van OTTO. Hier vind je van alle bovenstaande soorten spiegels wel een exemplaar.

Bron interview Vanessa do’s & don’ts decorating mirrors
Bron afbeelding spiegel met vrouw
logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *