2014-04-27 16

Durf ik te stellen dat ik deze thee beter vind dan de Indiase chai latte van de Starbucks? Zeker weten! Bij toeval ontdekte ik na mijn laatste bezoek bij Xenos deze Indiase chai thee met gember citroengrassmaak (klik hier om te lezen wat citroengras is). De Xenos had 2 varianten de gember citroensmaak en cacao chai flavour (vond ik niet de moeite waard en smaakt meer naar chocolademelk dan naar chai). Het Duitse merk Kruger heeft echter meerdere smaken en eerlijk gezegd, hoopte ik op de originele chai flavour (namelijk met kardemom), maar die heeft de Xenos niet. Via de website van Kruger blijken er meerdere smaken te zijn zoals Exotic India (kokos amandelsmaak, limited edition), classic India (kaneel en vanille), lovely India (honing) en spicy India (chili). Ik ben heel erg benieuwd naar deze smaken en als ik een keer Duitsland zal bezoeken dan neem ik alle smaken mee naar huis 😀 dat staat al vast op mijn wishlist.

Voor nu laat ik je zien hoe de Indiase chai latte Fresh India eruit ziet en hoe het smaakt.
kop

De chai latte poeder. Je kunt ervoor kiezen om de helft te gebruiken alleen is de smaak dan niet vol van smaak. Het is op zich wel te doen. Zelf drink ik een halvering als ik bijvoorbeeld iets anders wil drinken, maar niet de volle mep aan suikers wil hebben.

2014-05-11 15

Heet water erbij toevoegen en klaar is je chai latte. Wel even goed door roeren want de klonters lossen zich niet vanzelf op.
foamcloseup

Je ziet dat er gelijk een heerlijk dikke laag schuim erop zit. De chai smaakt niet zozeer naar gember, maar meer naar citroengras en de titel “Fresh India” doet de chai recht aan! Het smaakt zeker verfrissend.
full
In het pakje zitten 10 zakjes en dat voor €1,99.

De ingrediënten
ingred2
Zoals je ziet zit in de chai latte magere melkpoeder waar ik erg blij mee ben geen extra vet, maar daar staat wel tegenover dat er plantaardige vet erin zit.

De voedingswaarden
ingredienten

bla
Mijn man is verknocht aan de Fresh India chai die van ons is al op en we moeten gauw weer ons voorraad aanvullen 😉 dus weer snel de Xenos bezoeken (wat ik helemaal niet erg vind).

Terugkomend op mijn bovenstaande stelling (waarom ik deze chai latte lekkerder vind dan die van de Starbucks), omdat het veel minder zoet is en de citroengrassmaak in de thee is voor mij nieuw (ow en het is ook nog eens goedkoper!). Dit brengt mij op het idee om zelf citroengras met melk te maken…hmmmmmmm. Lijkt de fresh India chai jou ook wat?

HELAAS de chai latte met citroengrassmaak en andere varianten zijn niet meer verkrijgbaar bij de Xenos, het was een eenmalige inkoop van de Xenos 🙁
xenos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *