Hoe de inbraakbeveiliging van je huis upgraden
Je huis goed beveiligen tegen inbraken is van groot belang om met een prettig gevoel te kunnen wonen. Een gevoel van veiligheid is essentieel om ergens van te kunnen genieten. Wanneer je jezelf ergens niet veilig kan voelen dan is het onmogelijk om je hier prettig bij te hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor wonen.

In je woning moet je het gevoel kunnen hebben dat je binnen veilig bent voor alles en iedereen met kwade bedoelingen buiten je woning. Dit betekent dus ook de mogelijkheid om inbrekers buiten de deur te houden. De inbraakbeveiliging van je huis upgraden moet daarom regelmatig gebeuren. Een huis wat een aantal jaren geleden nog als veilig werd beschouwd kan nu als een makkelijk doelwit voor inbrekers gezien worden.

Je woning tegen inbraken beveiligen

In dit artikel bekijken we welke mogelijkheden we tot onze beschikking hebben om onze woning tegen inbraken te beveiligen en waar een woning aan moet voldoen om als inbraakveilig beschouwd te kunnen worden.

Als eerste bescherming tegen inbraken zijn natuurlijk de sloten op deuren en ramen. Om zeker te weten dat deze sloten onze woning en eigendommen goed tegen inbraken beschermen kunnen we het beste hierbij enkel gebruik maken van goedgekeurde en gecertificeerde sloten. Sloten met een SKG keurmerk zijn getest met alle laatste bekende inbraakmethodes. Deze methodes worden ieder jaar weer opnieuw aangevuld met nieuwe inbraakmethodes. Een voorbeeld hiervan is de inbraakmethode kerntrekken waarbij de volledige cilinder uit een slot getrokken wordt. Een aantal jaren geleden waren sloten hier nog niet tegen beveiligd. Nu moet een goedgekeurd slot echter voorzien zijn van een hard metalen cilinder die beschermt tegen kerntrekken. Zijn je sloten nog niet van een kerntrekbeveiliging voorzien dan is de inbraakbeveiliging van je huis niet up-to-date.

Alarmsystemen voor een betere beveiliging

Sloten zijn de meest essentiële vorm van beveiliging voor een woning. Wil je echter nog een stap verder gaan met de inbraakbeveiliging dan is een alarmsysteem de volgende stap die je kunt nemen. Een alarmsysteem werkt preventief tegen inbraken doordat inbrekers die een woning met alarmsysteem zien meestal een ander doelwit uitzoeken waar makkelijker ongezien binnengekomen kan worden. Daarnaast beveiligt een alarmsysteem ook actief tegen inbraken. Wanneer een inbreker het namelijk voor elkaar krijgt om toch de woning binnen te komen dan zal een alarmsysteem dit registreren en ervoor zorgen dat de inbreker ontdekt wordt. Een alarmsysteem kan bijvoorbeeld automatisch een melding sturen naar een alarmcentrale waarna onmiddellijk de politie kan worden ingeschakeld. In de meeste gevallen kan een inbreker hierdoor op heterdaad betrapt worden. Het is ook mogelijk om bij een alarmsysteem een luide sirene af te laten gaan waardoor de indringers het snel op een lopen zullen zetten om niet betrapt te worden.

Helaas denk je pas aan het voorkomen van inbraken tot dat het al een keer plaats heeft gevonden. Probeer dit zoveel mogelijk te beperken door toch wat meer maatregelen vooraf te nemen; voorkomen is beter dan genezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *