healthnews
Ik ben gek op onderzoeken op het gebied van gezondheid, waarom? Omdat je met dat soort onderzoeken doelgericht gezonder kan leven en vervelende ziektes kunt voorkomen (uiteraard kun je ziektes niet volledig voorkomen). Vaak lees ik op Nu.nl de laatste gezondheidsartikelen, maar de meest recente artikelen verdwijnen weer omdat deze natuurlijk weer aangevuld worden met nieuwe artikelen. Vanaf nu dus een nieuwe categorie erbij op Tasty Nilou’s: Health News waarbij ik artikelen uitkies die relevant zijn voor ons: vrouwen. Je kunt op de roze tekst klikken om door te gaan naar het origineel artikel.

insanity-workout-schedule
Intensief bewegen helpt griep voorkomen
Woaw, dit motiveert mij echt om meer te bewegen. Uit onderzoek blijkt overigens dat matig bewegen niet echt helpt bij het voorkomen van de griep. Dus het feit dat ik als een gek fiets (lees: intensief) is a good thing! Alleen is het wel de bedoeling dat je 2,5 uur in de week intensief beweegt…

hugs
Knuffelhormoon kan helpen bij behandeling van anorexia
Jup, wat liefde wel niet kan doen voor een mens. De knuffelhormoon heet oxytocine en dit kregen de proefpersonen door middel van een neusspray en warempel; de anorexia patienten focussen zich minder op voedsel, lichaamsvormen en overige negativiteit. Ik vraag me dan af of gewoon wat vaker knuffelen ook kan helpen? Wellicht niet zoveel als het stofje dat wordt toegediend via de neusspray.

Afrikaanse voeten hebben ingebouwde steunzool
Okay dan, nu weten we waarom Afrikanen zulke goede hardlopers zijn! In Nederland hebben meer mensen last van hun voeten dan mensen in Afrika terwijl zij op slechte schoeisel lopen EN zelfs op blote voeten….

pregnant
Stress verhoogt kans op onvruchtbaarheid vrouw
Als je zwanger wilt raken dan moet je vooral NIET stressen want de vrouwen die stressen daarbij duurt het langer om zwanger te raken of ze worden helemaal niet zwanger. Het voorkomen van stress is ontzettend belangrijk, niet alleen voor een zwangerschap maar voor alles; je gezondheid, gemoedstoestand en laten we niet vergeten: ons uiterlijk! Het onderzoek geeft aan dat meditatie en yoga stressverminderend werkt.

‘Vitamine A in dieet zwangere bepaalt afweer kind’
Nog een tip voor zwangere vrouwen eet genoeg voedsel waar vitamine A in zit zoals: groente, vis, lever en margarine.

energy
Test kinderen met hartkloppingen op gebruik van energiedrankjes
Men, ik had al een vermoeden dat die energiedrankjes nooit goed voor je konden zijn, maar dit wordt nu helemaal bevestigd. Drink je meer dan 1 blikje per dag dan loop je echt een groot risico vooral zwangere vrouwen en kinderen.

tired
Kwart werknemers Nederland futloos
Iedereen is het erover eens: door meer te bewegen kun je beter presteren op de werkvloer, maar er zijn weinig werkgevers die dit stimuleren tijdens de werktijd: jammer!

anger
Woede vergroot kans op hartaanval
Ik kan snel boos worden en dan merk ik aan mezelf dat ik me totaal niet goed voel niet alleen loop je kans op een hartaanval, maar ook op hart- en vaatproblemen.

Artsen moeten instrumenten beter desinfecteren
He jakkes, het blijkt dat de stethoscoop van de dokter niet zo hygienisch is als we denken, het instrument moet beter gereinigd worden.

Bloedtest kan mogelijk Alzheimer voorspellen
Dit vind ik zo een goede ontwikkeling! Op tijd een ziekte kunnen signaleren (3 jaar vantevoren), helaas kun je het niet voorkomen. Alzheimer patienten blijken een ander soort vet te hebben in de hersenen. En waarom de patienten dat vet krijgen is nog steeds niet bekend. Walnoten eten blijkt erg goed te zijn voor je hersenen, dus als je in de gelegenheid om ze te eten, doe het dan ook!

Welk onderzoek vind jij belangrijk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *