ghassoul_1
Van de zomer ontving ik van A&M products onderstaand pakket met Ghassoul poeder, zwarte olijvenzeep, arganolie en rozewater. Op de een of andere manier had ik het pakketje ergens opgeborgen, zo goed opgeborgen dat ik de doos pas afgelopen december ontdekte ! Wat voelde ik me toch schuldig… Ik besloot om direct een product te testen en dat werd de Ghassoul poeder.
ghassoul_4
Ghassoul bevat silica, magnesium, potassium en calcium. Silica bevordert een gezonde huid en haar. Om nog een schepje erbovenop te doen silica is ook nog eens goed voor het opbouwen van collageen dus ontzettend goed voor anti aging! Silica wordt ook verkocht als supplement bij de Tuinen. Lees hier ook hoe je met behulp van Vit C collageen opbouwt.

Ik heb niet eerder over Ghassoul poeder gehoord en ik was nogal skeptisch. Zelf ben ik namelijk niet van Arabisch/Marokkaans komaf. Dus voordat ik besloot om het masker te gebruiken, struinde ik het internet af om over dit onderwerp in te lezen. Ghassoul betekent letterlijk ‘to cleanse away‘ oftewel ‘wegwassen’. Ghassoul is Marokkaanse lavaklei. Wat mij direct opviel was dat er vaak werd gezegd dat Ghassoul de huid niet droog maakt. De meeste klei maskers drogen de huid uit, wat ideaal is als je een vette huid hebt, maar minder als je een droge huid hebt. Ghassoul daarentegen verzorgt de huid, maakt de huid egaal en maakt deze ook schoon.

ghassoul_2
De Ghassoul poeder. Het masker is een DIY masker, wat ik erg fijn vind. Hierdoor kun je dus steeds weer zelf verse maskers maken. Bovendien kun je de zelfgemaakte maskers heel goed 2 weken lang in de koelkast bewaren! Paar dagen terug herinnerde ik me nog dat ik nog wat masker in de koelkast had en het was helemaal niet uitgedroogd.
ghassoul

ghassoul_3
Je kunt er wat water bij doen, maar ook melk of karnemelk (2 theelepels poeder met 1 theelepel vloeistof). Smeer dit op een schone huid en laat het 15 minuten intrekken. Het masker wordt hard! Bij een normale kleimasker uit een tube of een zakje kun je het masker makkelijk van je gezicht weg wassen. Bij Ghassoul gaat het net niet zo makkelijk, je moet namelijk genoeg warm water over je gezicht ‘splashen’ zodat het harde masker zacht wordt, daarna is het wel makkelijk weg te wassen/scrubben. Er zitten wat milde scrubdeeltjes in, maar je voelt het lang niet zo erg zoals bijv. bij St. Ives Apricot scrub.

ghassoul_mijn_ervaring
Waarom kom ik nu pas achter dit masker? En ik had het masker al sinds de zomer…argh! Dit masker staat hoog op mijn lijstje, net zo hoog als de DIY kurkuma masker! Okay, het wegwassen gaat niet supermakkelijk, maar het resultaat dat je ervoor terugkrijgt is voortreffelijk namelijk een baby zachte huid, ik maak geen grap. Zelf gebruik ik Queen Helen’s mint julep klei masker, maar dat evenaart bij lange na niet met het Ghassoul masker. Ik vind dat als je het masker maakt met melk, het masker nog voedender is dan alleen met water. PLUS de Ghassoul poeder gaat niet snel op, je krijgt namelijk een behoorlijke pot met poeder.

Als shampoo of facewash heb ik nog niet geprobeerd, maar ik ben er heel nieuwsgierig naar! Mijn eindoordeel als gezichtsmasker: je moet het echt een keer proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *