header_mini_meatloaves2
Afgelopen zondag besloot ik om voor lunch een nieuw recept uit te proberen en vandaag deel ik het recept! Het recept bevat 40 gram havermout en dit maakt wel echt het verschil. Het gehaktbrood wordt hierdoor vullender, rijker en zachter. Helemaal perfect als je iemand in je omgeving hebt die niet van havermout houdt (want je smaakt het toch niet in het recept en het is nog voedzaam ook!). Het recept is van Nigella Lawson het origineel recept vraagt om 1000 gram gehakt, maar dit had ik niet waardoor ik het recept heb gehalveerd. Ook hoef je geen extra olie in het recept toe te voegen ­čśÇ

Om het gehaktmengsel te maken heb je onderstaande ingredi├â┬źnten nodig:
mini_meatloaves_gehaktbrood

Klik op de afbeelding voor een groter weergave
ingredients_1
Het enige wat ik niet kon vinden volgens het origineel recept was steak sauce oftewel a1 sauce, dus heb ik maar bbq saus gebruikt. Zoals je ziet zijn Nigella’s ingredi├â┬źnten best weinig en geven naar mijn mening te weinig smaak, dus heb ik een hoop eigen ingredi├â┬źnten bijgevoegd.

Bovenstaande ingredi├â┬źnten bij elkaar mengen en balletjes van maken en vervolgens in een broodvorm vormen
mini_meatloaves_gehaktbrood2
Vervolgens een half uur in de oven op 200 graden en that’s it! Simpeler dan dit kan volgens mij niet?

EDIT: ik zou geen verse uien en knoflook erbij doen, maar in poedervorm. Dit maakt de smaak veel milder. Ook al doe je er geen vet bij, rundergehakt heeft van zich zelf toch wel erg veel vet:
mini_meatloaves_gehaktbrood3

Maak jij wel eens gehaktbrood? Wat is jouw geheime ingredi├â┬źnt ervoor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *