foodupdate_led_light_lettuce_foodwaste
I love food! Helemaal als je food op een goede manier kunt hergebruiken of veiliger kunt reproduceren. In mijn afgelopen artikel over digitale voedsel kon je lezen over LED licht waarmee sla gegroeid kan worden en over foodpairing. LED licht was laatst in het nieuws mijn enthousiasme was dan ook erg groot! Het blijkt dat astronauten zelf sla hebben geteeld met behulp van LED Licht in space en dit hebben ze ook nog eens gegeten! Hoe cool is dat?
astronauts-space-grown-lettuce

Naast Limburg is ook Japan (op veel groter schaal) bezig met de teelt van groente. Japan produceert namelijk (hou je vast) 10,000 slakroppen per dag. Een super initiatief om eventuele voedseltekorten tegen te gaan, maar ook bijvoorbeeld als er slecht weer is dan kunnen oogsten niet bederven want alles wordt in deze ‘indoor boerderij’ geregeld. Initiatieven worden ook gestart in Hongkong en Oost Rusland 😀 Toch vraag ik me af; wat als er geen stroom meer geleverd kan worden op den duur?
saladhero

In de toekomst krijgen we een voedseltekort, maar op dit moment hebben we te maken met voedseloverschot. Supermarkten gooien dagelijks tonnen voedsel weg, voedsel die we maar al te goed kunnen hergebruiken. Het restaurant Instock gelegen in Amsterdam doet wat met het voedseloverschot, zij zorgen namelijk voor heerlijke gerechten in hun restaurant. Door het invriezen en drogen van bepaalde fruit/voedsel kun je deze langer gebruiken en in overige gerechten gebruiken. Iedere dag is er een andere menu omdat niet iedere dag duidelijk is welke producten de supermarkt ‘weggooit’. Meer weten over Instock? Luister naar dit fragment
instock

Bovenstaande ideeën laten mijn hartje sneller tikken 😀 Wat vind jij van LED licht en van het initiatief van restaurant Instock?

Bron afbeelding groente
Bron afbeelding astronauten
Bron afbeelding man met sla
Bron afbeeldingen instock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *