Deze film heeft mij totaal verrast. Ik had maar 1 film gezien van Hillary Swank en dat was Million Dollar Baby. Daar was ze echt keigoed, geen wonder dat ze tot de topklasse actrices behoort. Ik heb meerdere keren tijdens Freedom Writers gehuild (tjah omdat ik nu eenmaal een ‘crybaby’ ben), gewoon omdat het zo mooi en ontroerend is.

Freedom Writers gaat over rassenverschil en haat bij jongeren die een zwaar leven leiden in de ghetto. Het verhaal laat zien dat 1 persoon het verschil kan maken in zoveel levens. Het is een waargebeurd verhaal, dateert uit 2007 maar de verhaallijn is gebaseerd uit de jaren ’90. De titel Freedom Writers is herleid van Freedom Riders. In de jaren ’60 toen de rassenrellen in Amerika plaatsvond, besloot een groep die voor integratie was in een bus te zitten waarbij zowel blanken en zwarten naast elkaar zaten en te rijden naar het zuiden van Amerika, waar de rassenhaat nog heerste. Met risico’s op, mishandeling en dood…. Deze bus heette de Freedom Riders.

Ik kan nu wel een hele beschrijving van de film gaan schrijven, maar daarvoor heb je weer sites zoals IMDB voor! De rating van IMDB is trouwens een 7,5. Terwijl ik de film toch echt met een 8+ waardeer. De film was afgelopen woensdag op RTL 5 te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *