veggie_egg_muffin2

Dit recept moet iedere vrouw kennen of je nu getrouwd bent, single of moeder bent het maakt niet uit. Iedere vrouw heeft het anno 2015 druk, druk met werk sociale bezigheden, we hebben niet uren de tijd om dagelijks een 3 gangen menu voor te bereiden, toch? Daarom ben ik altijd op zoek naar de meest gezonde en snelle life hack tips voor snacks.

En dankzij mijn meest favoriete plek op het internet Pinterest heb ik dit super goed ontbijt idee gevonden. Deze ei muffin met groente is eigenlijk een mini frittata. En je kunt het helemaal ‘aankleden’ zoals jij dat wilt.

Voor dit recept heb ik 5 eieren gebruikt, spinazie en paprika (de groente had ik nog in de vriezer).

1. Je klopt de eieren bij elkaar en als je een moeder hebt zoals ik die niet van spinazie houdt, dan klop je 2 eieren in een aparte kom.
Doe 2 eetlepels water bij de eieren. Dit is optioneel want bijv. diepvries groente bevat al wat vocht. Maar gebruik je verse groente dan zeker 2 eetlepels water erbij toevoegen.
2. Vervolgens voeg je de groente erbij en wat Aromat. Aromat is BELANGRIJK zonder dit smaakt je ei nergens naar. Aromat heeft veel kruiden en zout dat is wel zo makkelijk en hoef je niet tig aparte busjes zout en kruiden te zoeken in de keukenkast.
3. In een ingevette muffinvorm het eimengsel overschenken
4. 10 minuten op 200 graden celsius
5. Na 10 minuten voor 15 minuten op 170 graden celsius

Klaar!

Dit recept leent zich ook voor als food prepping; een hele muffinblik kan je een hele week ontbijt opleveren. Helemaal als je het slim aanpakt en verschillende groentes gebruikt om te variëren. Kaas erbij zorgt voor een nog hartiger smaak. Let wel op dat de ei muffins veel vocht verliezen in de koelkast. Dep daarom de muffins vooraf met wat keukenpapier voordat deze de koelkast in gaat.

Origineel recept (zonder de toevoeging van Aromat) Lauren Hefez Muffin Tin Baked Eggs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *