DIY_bruna

Naast mijn koelkast heb ik een diepe ruimte waar we lang niets mee deden. Ik wilde heel graag een eigen kast met plankjes maken op wieltjes waar je je blikjes, potten en kruiden in kwijt kunt. Maar mijn man en vader waren er niet zo enthousiast over 🙁 Ruim 3 jaar werd die ruimte nutteloos gebruikt om plastic zakken te verzamelen. En dat zag er op een gegeven moment niet uit.

Wat ook niet helpt is dat de ruimte geen standaardmaat is voor kastjes. Dus zomaar een kastje kopen dat ging ook niet. Gelukkig zagen we vorig jaar rond de zomertijd deze handige Xenos opbergdozen die diep zijn, de juiste maat en opstapelbaar <3  Wij hebben direct een stuk of 12 gekocht en op elkaar gestapeld. Problem solved, zou je denken, maar hoe weet je nu wat in welke box zit?

En daar komt dus de krijt tape te pas, ik kon dit heel moeilijk online vinden. Het leek erop dat het online besteld moest worden. Het liefst bestel ik kleine items het liefst niet als ik deze zelf in de winkel kan kopen (belastend voor het milieu). Toevallig zag ik de bovenstaande krijt tape bij de Xenos toen ik er een beetje doelloos rond liep, tijdens dat soort loopjes kom je wel echt nuttige dingen tegen, heb ik opgemerkt, ha! Superhandig, maar ow my god toen was ik er nog niet!

Krijt of krijtstift?

Want ik moest ook krijt hebben. Dat zou makkelijk moeten zijn gewoon een speelgoedzaak binnen stappen en je kunt zoveel kopen als je wilt. Wat mij altijd verbaasde bij eettentjes is dat er altijd zo mooi werd geschreven op de krijtborden, zo een mooie effect kun je toch niet krijgen met normale krijtjes? Nou dat klopt dus, want er wordt een krijtstift voor gebruikt. Helaas word deze stift niet overal verkocht. Je zou denken dat de HEMA of Xenos dit zou verkopen of zelfs een hobbywinkel als Pipoos. Pipoos verkoopt de stift wel, maar niet in de kleur wit. Het antwoord is BRUNA!  Het fijne van krijtstift op krijt tape is dat je de tekst erop steeds kunt wegvegen (met een vochtig doekje) en er weer iets nieuws op kunt schrijven.

Er zijn trouwens twee soorten te koop 1 met een normale ronde punt en 1 met een schuine punt (die is wel iets duurder). Ik heb de normale ronde punt marker gekocht. Ik denk dat je met de schuine punt wel mooier mee kunt schrijven.

Kruidenpotjes

Mijn collega die geëmigreerd is vanuit Noorwegen had een ander soort dilemma voor haar kruidenpotjes. Zij wilde graag haar potjes zwart maken met krijtverf zodat de kruiden nog langer houdbaar blijven. Zij liep net als ik tegen het probleem aan met normale krijtjes dat je daar niet mooi mee kunt schrijven en dat het na verloop van tijd ook niet meer goed zichtbaar is. Uiteindelijk heeft zij de krijtstift bij een lokale hobbywinkel gevonden, en het resultaat is niet slecht, toch? Als de teksten op de potjes je vreemd overkomen, dat klopt! De tekst is namelijk in het Noors.

Tijdens een hightea met collega’s en vriendinnen was iedereen ontzettend onder de indruk van mijn Xenos opbergdozen met de opschriften, terwijl het voor mij al de normaalste zaak van de wereld was omdat ik er zo lang tegenaan liep.

Naambordjes

Gedurende de high tea had iedereen een eigen kopje, maar de design van elk kopje was hetzelfde.  Op elke kop plakte ik krijt tape met de afkorting/naam erop zodat het visueel zichtbaar is welk kopje van wie is; en dat werkte ontzettend goed (bekijk deze post en scroll naar beneden voor de foto’s van de high tea) .

Heb jij al leuke dingen kunnen labelen met krijt tape en stift?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *