Sinds ik de buikgriep heb gehad, had ik nog al last van mijn euhmmmm darmen (ha, JA ik ga het daarover hebben!). Ik ging niet regelmatig en ik was hierover erg gefrustreerd. Ik wist dat ik iets had gelezen over het drinken van olijfolie namelijk dat het een ontzettende goede werking heeft op de darmen. De afgelopen 4 dagen heb ik dus olijfolie gedronken (lees: 1 eetlepel iedere ochtend op een lege maag daarna snel een glas water) en dit werkte echt SUPER! Wat ik ook niet wist is dat echte virgin olijfolie een branderige smaak achterlaat in je keel. Ik heb de extra virgin olijfolie van de Euroshopper v/d AH gebruikt en hierbij kreeg ik het branderige/peperige nasmaak in mijn keel, dus de Euroshopper olijfolie = certified!

Olijfolie is niet alleen goed voor de darmen, maar ook voor:

Gewichtsverlies

Het is geen geheim bij de Mediterraanse bevolking dat als je 1/4 kop olijfolie drinkt en daarna warm water met verse citroensap drinkt, helpt bij het afvallen. Dit mengseltje houdt de honger weg en hierdoor kun je afvallen. Zelf heb ik idd gemerkt dat ik geen hongergevoel heb na het drinken van olijfolie. Alleen vind ik 1/4 kop olijfolie beetje teveel van het goede, ik hou het bij 1 eetlepel.

 

Voorkoming van hartziekten 
Uit onderzoek blijkt dat olijfolie de ‘slechte’ cholesterol tegen werkt en door de anti oxidanten biedt het een bescherming tegen hartziekten.

Vermindert galstenen
Er is een experiment gedaan door een galsteen in olijfolie te weken en deze was in gewicht met 68 procent verminderd!

Voorkomt dikke darmkanker
Olijfolie bevat oleic acid en phenols (ik gebruik de ENG termen), beiden vormen de goede anti oxidanten in olijfolie. Anti oxidanten zorgen ervoor dat het lichaam verlost wordt van vrije radicalen die leiden tot celschade in het lichaam dat weer kan resulteren in kanker. Bij darmkanker blijkt olijfolie in verschillende fases de darmkanker te stoppen.

Voorkomt borstkanker
Als olijfolie darmkanker kan helpen dan kan het ook andere soorten kanker helpen. Ook naar borstkanker is onderzoek gedaan naar olijfolie en ook hierblijkt dat de risico van het krijgen van borstkanker wordt verminderd.

Alzheimer
Oleocantha in olijfolie wordt gezien als een belangrijk onderdeel in het voorkomen en behandelen van Alzheimer. Oleocantha verandert de structuur van de neurotoxische proteine dit draagt bij aan de vermindering van Alzheimer.

Diabetes
De ‘European Food Information Council’ heeft aangegeven dat olijfolie de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Zoals je ziet, kun je echt een verschil maken in je gezondheid door gezonder te eten. In dit geval doet een eetlepel of zelfs een theelepel extra virgin olijfolie wonderen! Let op: alleen extra vrigin olijfolie bevat de belangrijke anti oxidanten. Uiteraard moet je wel blijven opletten op je dieet, als je olijfolie nuttigt en nog steeds ongezond en vet eet, dan zal het je conditie alleen maar verergeren.

EDIT: vergeten bij te vermelden, door de olijfolie ruik ik ook geen nare luchtjes in de WC, als je snapt wat ik bedoel……..

Heb jij ooit gehoord over het drinken van olijfolie?
PS voor de moslima’s onder ons:
niet voor niets wordt olijf(olie) aanbevolen door de profeet!
Geraadpleegde bron:
The Healing Power of Olive Oil (in deze link kun je door klikken naar de onderzoeken)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *