2014-05-04 14
2 weken terug was mijn huid perfect geen puistje niets en wat doe ik dan? Dan ga ik juist junkfood eten omdat ik er trek in heb en omdat ik ‘denk’ er mee weg te komen. Na al die jaren zou ik mijn huid beter moeten kennen, no? Anyways naast dat ik mijn eetpatroon moet verbeteren dacht ik ook om mijn poriën eens goed te reinigen. Nu wist ik dat de Clarisonic dit heel goed doet, maar het is prijzig zo over de 100 euro. Dus heb ik een paar uur besteed om dit onderwerp goed te onderzoeken. Bij de Blokker bleek er een te zijn die werkt met batterijen, alleen is die niet waterproof en die wordt nu ook niet meer bij de Blokker verkocht. Ik belandde bij de Kijkshop die dus een oplaadbare waterproof versie had voor €39,95 genaamd de Silk ’n Sonic Clean.

def4

Toen ik de verpakking en de handleiding las en besefte dat de gezichtsborstel niet volledig ‘draait’ had ik sterk het gevoel dat ik genept werd. Maar na research bleek dat de Clarisonic ook een vibratie afgeeft.

def1

Het was voor mij wennen om de borstel niet te hard tegen mijn gezicht aan te duwen tijdens het schoonmaken en dat doet achteraf best pijn! Mijn huid werd er zelfs rood van en een paar dagen later gingen die rode plekken echt peelen (velletjes huid kwamen er vanaf). Dus je bent gewaarschuwd, geen druk uitoefenen en laat het apparaat het werk doen. Doordat je huid lichtelijk vervelt heb je minder kans op verstopte poriën.

def2
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Ik gebruik de Sonic Clean net zoals Judy dat doet met de Clarisonic (zie onderstaand filmpje). Judy gebruikt de cleanser inmiddels al twee jaar, het filmpje is van 2 jaar terug 🙂

Je kunt de Sonic Clean ook voor je lichaam gebruiken, ik denk eraan om dit ook voor mijn nek te gebruiken (ook al wordt dit niet op de verpakking of handleiding aangegeven).

def3

Zo ziet het apparaat en de bijbehorende accessoires eruit:

def4

Helaas geen harde plastic travelhoes zoals bij de echte Clarisonic (zodat de borstel niet per ongelijk tijdens het reizen afgaat). Ook zijn de borstels superzacht! En je kunt 2 extra borstels kopen voor € 4,99 (dat is echt geen geld!). De 2 borstels die je ziet op de foto die krijg je mee met het apparaat voor 39,95 (je hoeft dus geen extra borstels te kopen maar dat doe je pas na 3 maanden gebruik van een borstelkop). De kop is makkelijk eraf te halen. Ook stopt het apparaat na 1 minuut en je hebt een harde en zachte stand.

def5

Ik heb de borstel nu al bijna een week geprobeerd. Ik gebruik de borstel expres niet 2 keer per dag. Ik vind dit namelijk teveel van het goede. Ik heb zelf een vette huid en om dan te vaak op een dag te scrubben dat zal alleen meer talgproductie aanmaken. Wat ik ook heb gelezen tijdens mijn research is dat als je de Clarisonic 2 keer of meer gebruikt op een dag dat je dan grote poriën van kunt krijgen. Dit omdat je je huid teveel (onnodig) aan het ”stretchen’ bent. Vandaar dat ik de borstel alleen in de avond gebruik: vlak voordat ik ga slapen zodat ik een schone frisse huid heb die kan ademen. Maar ook zodat mijn avond skincare goed kan intrekken. Ook ik heb net als Judy (bovenstaand filmpje) mijn huid getest na het schoonmaken met de borstel of ik iets van vuil kan detecteren met een toner op een wattenschijf. Resultaat: none zero nada niets op de wattenschijf! Tot nu toe heb ik ook geen puistje gekregen en ik ben best gevoelig voor break outs (al moet ik zeggen dat ik de beauty skin light sinds afgelopen zondag elke dag gebruik). Ik heb sterk het gevoel dat de Silk ’n Sonic Clean hetzelfde is als de Clarisonic alhoewel ik de Clarisonic nooit heb gebruikt, vind ik de Sonic Clean een goed alternatief. Ik moet er wel bij zeggen dat ik best een sterke dikke huid heb, als je een gevoelige dunne huid hebt dan weet ik niet zeker of dit product voor jou geschikt is.

Gisteren ben ik achter gekomen dat de Sonic Clean bij de Mediamarkt gewoon €27 euro kost! Toch wel een beetje spijt, maar ach….

media

Wat vind jij van de Silk ’n Sonic? Een goede dupe of niet? En voor degenen die een Clarisonic hebben wat zijn jouw ervaringen ermee? Merk je het verschil met en zonder de borstel?

Ik ben natuurlijk niet de enige die de Silk ’n Sonic Clean heeft geprobeerd hieronder een lijstje van mede Nederlandse blogsters (Ik las bovendien geen negatieve ervaringen):

Kelly Vlogs
Kelly Vlogs update
Londena
Margret van Zundert
Maylas
Beautystijl
Loving Beauty
By MaryMay
Iamlaarnie
Essential Honesty
Yerduatv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *