2014-07-16 13
Deze cake in een mok zag ik een tijd terug vaak voorbij komen op Amerikaanse food blogs, maar ik geloofde er niet zo in. Tot nu! Ik had weer eens een cake craving, maar had geen zin in al dat gedoe met de oven (en al helemaal niet om er 1 te kopen in de supermarkt, lazyyy!) en toen dacht ik waarom niet de cake in een mok uit proberen?
View here the English article

In een kom doe je 1 ei, 1 theelepel koffie, halve theelepel vanille essence en twee eetlepels olie. Dit alles kluts je heel goed samen.
1

Vervolgens mix je de droge ingrediënten samen, namelijk 3 eetlepels bloem, 1/4 theelepel bakpoeder, 2,5 eetlepel suiker en 2 eetlepels chocoladedrankpoeder of cacao (bij cacao moet je wel wat meer suiker gebruiken)
2

Vervolgens doe je de natte ingrediënten bij de droge.
3
Je mengt dit met een vork net tot dat alles tot een deeg vormt (let op niet overmixen!).

Dan voeg je het mengsel in een mok (die ingevet is, ik gebruik altijd wat olie op keukenpapier om het in te vetten):
4

En dan in de magnetron voor 90 seconde. Ik was echt heel sceptisch, maar na 30 seconde begon het deeg echt te rijzen!
5

Ik denk dat ik de cake toch iets langer had moeten laten koken in de magnetron zodat de cake over de mok zou stijgen, maar ik was bang dat de cake anders te hard zou worden 🙁 Next time better
boven

Zoals je ziet is de cake goed gebakken, ik stond versteld hoe goed de cake smaakte, namelijk heel erg goed!
closeup_cakemug

So good……
closup

Okay de cake ziet er niet super super super uit, maar als je er wat slagroom erboven op doet of wat poedersuiker dan oogt het wat beter. Ook al is dit niet healthy, ben ik benieuwd of ik de volgende keer een versie met rozijnen, geraspte wortelen of kokos kan maken.
inside_cakemug

Het recept die ik heb gebruikt is van Kurryleaves “chocolate espresso mug cake

En, zeg nou zelf hoe leuk is het om je kamergenoot, hubby, vriendje, moeder of vader te verrassen met deze cake in een mok? Binnen 10 minuten gereed om aangevallen te worden en het is net genoeg voor 1 persoon. Ik zie allerlei mogelijkheden: geen ontbijt? Cake in een mok! Snelle dessert? Cake in een mok!

Zou jij dit willen uitproberen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *