boxspringbedden
Ken je dat sprookje nog? Alleen een echte prinses merkt dat onder 20 matrassen een erwt ligt. De prinses die niet goed heeft geslapen op de 20 matrassen mag met de prins trouwen want dit bewijst dat ze door de erwt slecht heeft geslapen. Vroeger geloofde ik dit verhaal direct, maar achteraf gezien hoe onwaarschijnlijk is het dat die erwt het heel heeft gehouden onder 20 matrassen? Zo kan ik wel nog meer bedenken wat mis is aan het verhaal. De magie van sprookjes en kind zijn, geweldig!

Oud bed

Terug naar de realiteit geloof het of niet ik heb 6 jaar lang op de onderstaande Ikea bed geslapen waaronder 2 jaar nadat ik getrouwd was…. Haha, ik zie je al denken dat is een 1 persoonsbed. Ja dat is zo, maar je kan het bed groter maken voor een tweede persoon. Door de lade open te trekken komt er nog een lattenbodem tevoorschijn.
hemnes-bedbank-met-lades-grijs
Ik weet het: wat dachten we? Ondanks dat het bed niet super comfortabel was voor 2 personen, was het wel handig om het bed weer in te schuiven zodat je meer ruimte hebt in de slaapkamer, maar om dit iedere dag te doen was wel een klus. De lades onder het bed waren erg fijn want daar kun je dus al je beddengoed in bewaren dit bespaart weer kastruimte en alle accessoires voor het bed zijn binnen handbereik.

Nieuw bed

Na 2 jaar op dat bed geslapen te hebben waren we het beu en besloten we voor een luxere versie te gaan namelijk een boxspring bed. Je weet wel zo een luxe hoge bed die hotels hebben. Tegenwoordig zijn dit soort bedden helemaal in bijna iedereen heeft wel zo een bed. En zo gek is dat niet: comfortabel slapen en het luxe hotelgevoel iedere avond weer ervaren, dat wilt toch iedereen?
bed_slaapkamer
Wij gingen nog een stap verder we gingen niet alleen voor een boxspring, maar voor een elektrische versie 😀 Klinkt heel verwend (I know), maar aan de andere kant is het heel praktisch. Stel je bent ziek of net bevallen dan is het fijn als je het bed eenvoudig kunt verstellen naar een makkelijke positie. Plus je kunt ook comfortabeler tv kijken of een boek lezen.

Investering

Een elektrische boxspring is een investering, maar wij vonden deze investering dubbel en dwars waard. Je krijgt er namelijk een mooi ruim hoog bed voor terug waar je heerlijk in kunt ontspannen en het allerbelangrijkst: een goede nachtrust. Wel jammer is dat we een bed hebben gekozen zonder lades. Mocht je zo’n boxspring met lades willen kopen dan ik heb ik een tip; kijk eens bij de boxsprings van OTTO

Het verschil merken wij direct als we bij mijn moeder logeren; het bed is laag en het houten lattenbodem ligt ook niet heel erg comfortabel in vergelijking met de boxspring. Ons eigen bed heeft 2 dikke matrassen op elkaar per persoon en dankzij de matrastopper worden die matrassen ook niet snel oud of vies. Inmiddels is het oude bed verplaatst naar onze logeerkamer, waar we (als we ooit kinderen krijgen) het bed kunnen omkeren zodat we een soort van babybox/bed hebben. Ik hou er namelijk niet van om spullen weg te gooien (vind ik zonde en moet dan wel gerecycled worden) of om deze weg te geven (een hoop geregel).
IMG_1166

Zou de prins ooit een prinses gevonden hebben als er toen al een boxspring bed in het spel was? Heb jij een boxspring of vind je het meer een hype? Voor ons is het wel echt een blijvertje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *