Of gewoon boekenkast opruimen? Mijn boekenkast was mijn pride & joy toen ik die liet maken in mijn huisje. Alleen de laatste tijd was ik erg weinig thuis waardoor de arme boekenkast het zwaar te verduren kreeg. Ik besteedde er geen aandacht aan en als ik iets had wat in de kast hoorde dan propte ik het ergens tussen (so bad!). Ik heb besloten om het tij te keren en om de boekenkast grondig te reorganiseren.

boekenkast_before
Dit is dus hoe het eerst eruit zag vooral het terug leggen van boeken deed ik niet netjes en kleine prullaria vond ook (op de een of andere manier) zijn weg in de boekenkast. Ook gebruikte ik de twee bovenste planken niet en de onderste plank bevat veel spullen die ik nog moet uitzoeken en iets ermee moet doen.

Tijdens het opruimen viel me op dat ik best veel boeken al heb uitgelezen. Toevallig las ik laatst via Northflix.nl dat er zoiets bestaat als Bookcrossing. Het idee is dat je een label print en vervolgens kun je de boeken op any randomn plek plaatsen. Denk bijv. aan de trein, park, werkplek, etc. Personen die dan vervolgens het boek meenemen en het hebben kunnen dit weer online registreren door middel van de label. Je kunt dus online volgen waar je boek gelezen wordt. Ik vind het een heel leuk idee en zal dit binnenkort uitproberen!
TADAAAAA hier zie je de opgeruimde boekenkast. Ik heb vooral boeken op elkaar gestapeld met de kaft naar voren toe zodat het overzichtelijker oogt.
boekenkast_after

Mijn man zegt dat hij niet veel verschil ziet in de boekenkast behalve dat het er opgeruimder uitziet :-( Wat vind jij? Heb je tips om het geheel leuker aan te kleden?
boekenkast_collage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *