kamer_thermosmaat_slimme
Zoals jullie weten ben ik dol op tips en trucs die mijn leven minder hectisch maken. Als ik hierbij in staat ben om tegelijkertijd ook nog eens geld en energie te besparen dan is dat helemaal fantastisch. Een slimme thermostaat is een toepassing die ik in huis kan gebruiken en beide dingen voor mij kan realiseren. Doordat ik de thermostaat kan inprogrammeren hoef ik in de ochtend en avond niet meer aan de verwarming te denken en dit zorgt voor rust. Ook zorgt de thermostaat ervoor dat het huis tegelijkertijd op een meer efficiënte manier verwarmd wordt. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en bespaar ik geld op mijn energierekening.

Praktische voordelen

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van een slimme thermostaat. De praktische voordelen zijn onder andere dat de thermostaat in geprogrammeerd kan worden. Hierdoor hoef je in de ochtend niet meer met je deken om je heen naar de thermostaat te lopen om deze maximaal open te zetten. Met een slimme thermostaat stel je simpelweg in dat je om 8:00 de temperatuur in huis op 20 graden wilt hebben. Ook kan natuurlijk ingesteld worden wanneer je naar je werk vertrekt, weer thuis komt en ’s avonds naar bed toe gaat. Bij mijn vorige thermostaat kon ik dit ook al instellen. Echter mijn nieuwste slimme thermostaat heeft nog veel meer mogelijkheden. Ik kan nu een koppeling maken met een app op mijn mobiele telefoon. Hiermee kan ik op afstand de verwarming aan- en uitzetten en mijn energieverbruik exact bijhouden.

Besparen met de thermostaat

Voordat de slimme thermostaat bestond moesten we, om in de ochtend niet in een ijskoude woonkamer te zitten, de verwarming zo hoog mogelijk aanzetten. Alleen op deze manier werd de kamer snel genoeg warm om hier nog even van te kunnen genieten. Met een slimme thermostaat kan je nu instellen dat de kamer op het moment dat je uit bed komt al tot de gewenste temperatuur is opgewarmd. Doordat de kamer op een geleidelijke manier wordt opgewarmd wordt hierbij veel minder energie gebruikt. Ook met de optie die ik nu heb om de temperatuur van de verwarming te wijzigen vanaf mijn telefoon kan ik voor besparingen zorgen. Als ik bijvoorbeeld moet overwerken of in het weekend toch besluit dat ik liever wat langer onder de dekens blijf liggen dan kan het programma op afstand worden aangepast en dat is toch superhandig?!

Dit artikel is gebaseerd op de informatie op: http://loodgietersgouda.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *