bathroom_1
Zelf heb ik nooit in een nieuwbouw woning gewoond. Ik heb altijd in oude huizen (gebouwd voor en na 1950) gewoond met een aparte badkamer en een aparte toilet. Ik weet nog dat ik het vroeger heel raar vond om op bezoek te gaan en dan in een badkamer op toilet te moeten zitten. Het is zo persoonlijk ik bedoel als je op de pot zit is het niet alsof je iets te doen hebt. Je kijkt dan een beetje rond in iemands badkamer….

Ook als ik bij iemand logeerde die dat had vond ik het zo bezwaarlijk als ik te lang in de badkamer bleef om te douchen want ik had altijd het gevoel wat als iemand nodig naar het toilet moet? Nu is dat geen probleem als een huis 2 toiletten heeft, maar als er maar 1 is en die is ook nog eens in de badkamer wel dat kan erg vervelend zijn.

colgate-88030_1280
Nu las ik recent een artikel over iets dat in zo een dergelijk badkamer met toilet plaats vindt. En kort daarna weer een artikel toen besloot ik om erover te bloggen juist omdat gezondheid mij zo nauw aan het hart ligt. De artikelen gaan namelijker over “Tandenborstels bevatten vaak darmbacteriën ” jup, you got that right! Het blijkt dus dat een badkamer met toilet de tandenborstels niet veilig zijn.

De bacteriën van onze uitwerpselen moeten we niet onderschatten, als je het toilet doortrekt dan vliegen de bacteriën omhoog wel meters hoog en waar landen ze op? Juist op items in onze badkamer….griezelig he? 😐 Laat staan bij een hotel.

tandenborstelhoes
Zelfs zo een hoesje voor je tandenborstel werkt niet volgens het onderzoek ook wel logisch want door het gebruik van een dergelijk hoesje wordt het een broeiplek voor bacteriën. En twee tandenborstels in zo een hoesje is al helemaal een NO NO want de koppen mogen elkaar niet eens aanraken (bron klep dicht van de wc voor een schone tandenborstel). De tandenborstel met heet water wassen helpt ook niet :-(

Het allerbeste wat je kunt doen is om de tandenborstels buiten je badkamer (met toilet) op te bergen en dat is ook precies de uitkomst van het onderzoek. Wist je trouwens dat de gezondheid van je gebit effect heeft op je lichaam?
cleanteeth
Een slecht gebit kan kanker, hart- en vaatziekten, longontsteking etc veroorzaken! (bron schoon gebit kan je leven redden). Dus flossen ladies (and gentlemen)!

Om je nog wat visuele info te geven een kort filmpje van Dr. Oz over dit onderwerp (negeer even die Chinese vertaling tenzij je het kunt lezen;-))

Al met al: ben ik effe blij dat ik geen badkamer met toilet heb 😛 So, ga jij op basis van deze info de nodige veranderingen toepassen?

Bron afbeelding badkamer
Bron afbeelding tandenborstelhoesje
Bron afbeelding schoon gebit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *